Mørkegrøn sofa og mørkeblå sovesofa

Hvordan vælger du den rette sofa?

Mulighederne er mange, når du skal vælge ny sofa, og derfor kan det være svært for mange at beslutte sig. Det er afgørende, at du overvejer dine behov; hvor skal sofaen stå, hvad skal den primært bruges til, og hvilket materiale skal din nye sofa være i?

Vi har lavet en sofaguide, hvor du kan få råd og vejledning i, hvad du skal være opmærksom på, når du skal investere i en ny sofa. Få vores bedste råd til, hvilken sofa du skal vælge. Stil dig selv de følgende spørgsmål inden du køber ny sofa – så er du allerede på rette vej:

1. Hvad er dine behov til en sofa?

Når du skal vælge ny sofa, skal du overveje, hvordan du foretrækker at bruge din sofa. Er du mest til at sidde og drikke kaffe og tale med dine gæster, bør du vælge en sofa, der har en høj ryg. Foretrækker du at slænge dig i sofaen, skal du i stedet vælge en sofa med ekstra dybde og bløde puder.

Se vores store udvalg af sofaer

2. Hvor stor skal din sofa være?

Om du skal vælge en hjørnesofa, en 2- eller 3-personers sofa eller noget helt fjerde, afhænger igen af dine behov. Skal der være plads til hele familien, er en hjørnesofa eller en sofa med chaiselong en ideel løsning, som giver ekstra plads til hygge i stuen. En anden mulighed er at kombinere 2 mindre sofaer, hvilket også kan være en løsning, hvor der er plads til alle.

3. Skal du vælge en sofa i stof eller kunstlæder? 

Det store spørgsmål er typisk, om en sofa skal være i stof eller læder. Det er individuelt, om du foretrækker det ene eller det andet, men der er fordele ved begge materialer. En sofa i kunstlæder giver et luksuriøst udtryk til stuen, den får smuk patina med årene, og er let at vedligeholde. Det gør, at en lædersofa er et praktisk og slidstærkt valg, men har den ulempe, at den er mere kold at sætte sig i end en stofsofa. Se udvalget af sofaer i kunstlæder her:

En stofsofa fås i mange forskellige materialer som velour, syntetiske fibre eller naturfibre. Det betyder, at der findes et væld af farvekombinationer og designmuligheder. Det gør en stofsofa til et alsidigt valg for mange hjem. Derudover er en stofsofa med imprægnering også et slidstærkt valg, som sikrer en langtidsholdbar sofaløsning.

4. Hvilken farve skal din sofa have?

Det kan være fristende at vælge en sofa i én af de mange forskellige grå nuancer. Fordel ved en grå sofa er, at den er tidløs. Du risikerer ikke at blive træt af farven efter kort tid, og den kan peppes op med puder og plaider i stærkere farver. En mere farverig sofa et modigt valg, som udstråler stilbevidsthed og som straks giver dit hjem et frisk pust. Så overvej nøje, hvad der betyder mest for dig i forhold til sofaens farve.

5. Hvor skal sofaen stå i stuen?

Størrelsen på rummet, lysindfaldet og indretningen af stuen er blot nogle af de overvejelser, du skal gøre dig, når du skal vælge sofaens placering. Sofaer bliver påvirket af direkte sollys, og sollys kan få selv den mest farverige sofa til at falme. Det er derfor en god idé, at du så vidt muligt undgår at stille din sofa i direkte sollys for at øge din sofas levetid.

6. Skal der være plads til overnattende gæster?

Hvis du ofte har overnattende gæster, så er en sovesofa eller en daybed en oplagt løsning. Sovesofaen er god løsning, hvis du ikke har så meget plads. Den også være en god løsning på teenageværelset eller i studieboligen. En daybed er en praktisk løsning, der nemt kan laves om til en komfortabel seng, uden at optage for meget plads.

Se vores udvalg af sovesofaer og daybeds

Prøv dig frem! Det kan lyde banalt, men det mest effektive råd er at prøve dig frem. At sidde i en sofa, mærke den og få fornemmelsen af, om den fungerer for dig, er første og vigtigste skridt på vejen til at vælge din nye sofa, som matcher netop dine ønsker og behov.

Udforsk mere

Find det rigtige TV-bord til din stue

Find det rigtige TV-bord til din stue

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Indretning af studiebolig: Få det rigtige udstyr

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Guide: Vælg det rigtige vitrineskab

Indret dit hjem med gardiner til mange formål

Indret dit hjem med gardiner til mange formål