JYSK medarbejder guider en kunde til, hvordan man køber en ny seng

Hvordan køber jeg en ny seng?

Når du skal købe en ny seng, er det vigtigste for dig formentlig sengens kvaliteter. I JYSK er vi altid parate til at hjælpe dig med at vælge den bedste seng til dine behov og dit budget, men vi kan også rådgive dig i forhold til den praktiske del af et sengekøb. I denne artikel kan du blive klogere på alt det praktiske, du skal vide om sengekøb, så du kan lægge mest muligt fokus på selve sengen.

Læs videre og bliv klogere på: 

 • Hvordan vælger du en god sengeforhandler?
 • Hvordan køber du en ny seng: Online eller i en fysisk butik?
 • Hvilke garantier skal du være opmærksom på?
 • Hvordan fragter du en ny seng hjem?
 • Hvordan samler og monterer du en seng?

Følg rådene i artiklen, for så er du godt på vej til et trygt og vellykket sengekøb – og husk på, at du altid kan kontakte JYSK for hjælp og rådgivning. 

Vælg en god forhandler

I de fleste større byer kan du finde en række forskellige sengeforhandlere. Hvordan vælger du den bedste forhandler, når du skal købe en ny seng? Der findes ikke nogen certifikater, som forhandleren kan modtage, og som du kan brug som pejlemærke, når du skal finde den bedste forhandler. Butikkens udseende er heller ikke den mest præcise indikator: Nogle af markedets bedste sengeforhandlere er også blandt de ældste kæder og har sandsynligvis ikke den mest moderne indretning eller facade. 

Så hvordan genkender du en god sengeforhandler?

"Det, jeg ville lægge mærke til, er den rådgivning, du får. Det er virkelig der, hvor din sengeforhandler kan gøre en forskel for dig. En god forhandler stiller spørgsmål og er nysgerrig i forhold til dine behov. En mindre god forhandler fører dig bare direkte hen til den samme model, som de fleste andre køber og er glade for. Det er jo ikke ensbetydende med, at modellen er den rigtige for dig."
– Peter, Category Manager, JYSK

Disse tre ting kendetegner god rådgivning hos en sengeforhandler:

 • Forhandleren spørger ind til dine behov og din foretrukne soveposition.
 • Forhandleren spørger ind til de erfaringer, du tidligere har gjort dig med typer af senge.
 • Forhandleren er grundig med at finde det helt rigtige match. Ikke kun i forhold til sengetype, men også i forhold til skum, fjedre, polstring m.m. Alt sammen har betydning for, om du får den bedste seng.
Smiling woman sleeping in bed after being guided on how to buy a bed

Læs om hvor stor din skal seng være

Prøv sengen i en fysisk butik

Hos JYSK anbefaler vi altid, at du besøger en fysisk butik, når du skal købe en ny seng. Du kan forberede dig ved at læse vores ultimative guide: Hvilken seng skal jeg vælge? Selvom det er nemt og praktisk at købe en seng online, og ofte også en rigtig fin måde at foretage et velinformeret og velovervejet køb på, er det noget andet at kunne se, mærke og ligge i sengen, når du ser den i en fysisk butik. Netop derfor er der flere gode grunde til at købe en seng i en fysisk butik fremfor online: 

 • Prøv sengen først:
  En god forhandler vil anbefale, at du ligger i sengen 15-30 minutter, før du træffer en beslutning. Det er klart den bedste metode til at finde ud af, om en seng passer til dine fysiske behov og ønsker til komfort. Ved GOLD-madrasser tilbyder JYSK desuden en 100 dages prøveperiode.
 • Forskellige modeller:
  En seng er sammensat af mange elementer. Modeller, der umiddelbart minder om hinanden, når du læser om dem online, kan være meget forskellige at ligge i. Derfor er det risikabelt at købe en model online ud fra det argument, at den ligner din nuværende seng. JYSK anbefaler altid, at du prøver sengen først.

Få svar på alle dine spørgsmål om returnering af JYSK-varer.

Kend din garanti

Når du køber en ny seng, er den i udgangspunktet altid omfattet af to års reklamationsret. Hos nogle forhandlere får du samtidig en udvidet garanti på din nye seng. Du skal altid være opmærksom på:

 • Hvor mange år gælder garantien?
 • Hvilke skader er omfattet af garantien?

Hos JYSK tilbyder vi udvidet garanti på følgende senge:

 • Boxmadrasser: 15 års garanti på PLUS, 25 år på GOLD.
 • Springmadrasser: 15 års garanti på PLUS, 25 år på GOLD.
 • Skummadrasser: 25 års garanti på GOLD.
 • Kontinentalsenge: 15 års garanti på PLUS, 25 år på GOLD.
 • Elevationssenge: 15 års garanti på PLUS, 25 år på GOLD.

Læs mere om udvidet garanti hos JYSK.

På fx kontinentalsenge og elevationssenge omfatter garantien fabrikations- og materialefejl på fjedre, sengeramme og lameller. Motoren på en elevationsseng har fem års garanti hos JYSK. Spørg altid din forhandler, hvilken udvidet garanti, der følger med din nye seng, inden du gennemfører købet.

Sådan fragter du din nye seng hjem

De fleste af landets sengeforhandlere tilbyder fragt af din nye seng – til kantsten eller hele vejen ind i dit hjem. I JYSK koster fragt af din seng fra 299 kr. Ved køb af varer for minimum 5.000 kr. er fragten gratis. Du kan også tilkøbe fragt til et valgfrit værelse i dit hjem. Hvis din sengeforhandler ikke tilbyder fragt, skal du regne med at leje en trailer. En kontinentalseng, elevationsseng eller boxmadras får du næppe ind i et bagagerum på en almindelig bil. Spring-, skum- og topmadrasser er til gengæld nemme at transportere hjem, da de ofte bliver rullet og vacuumpakket. Spørg din sengeforhandler, om de stiller en gratis trailer til rådighed.

Læs mere om fragt og levering hos JYSK.

Montering af en seng

Når du køber en ny seng, skal du som regel selv stå for at montere den. Du kan selvfølgelig bestille en håndværker til at hjælpe dig, men det bør i udgangspunktet ikke være nødvendigt. Du skal kunne bruge en skruetrækker for at montere en seng, men det er til gengæld det mest krævende, du kommer ud for. Følger du samlevejledningen og tager dig god tid, bør du komme i mål relativt ubesværet. At samle en seng er fx ikke lige så omfattende som at samle et klædeskab.

Opsummering: Hvordan køber jeg en ny seng?

I JYSK anbefaler vi følgende fremgangsmåde til at sikre et godt sengekøb:

 1. Find en forhandler, som prioriterer god rådgivning
 2. Besøg butikken fysisk
 3. Prøv sengen, før du køber den
 4. Spørg ind til udvidet garanti
 5. Få fragt til kantsten eller hele vejen ind i hjemmet
 6. Montering er ikke svært, men tag dig god tid og læs samlevejledningen grundigt

Udforsk mere

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Hvordan undgår du, at din topmadras glider af sengen?

Sengeguide

Sengeguide

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Hvad koster en topmadras?

Hvad koster en topmadras?