Undgå fluer i hjemmet med et insektnet

Sådan undgår du fluer i hjemmet

Har du mange fluer indenfor, er der forskellige måder at slippe af med dem på. Om sommeren er fluer i stuen eller i køkkenet en tilbagevendende irritation for mange. Vinduer og døre står åbne, så de kan flyve frit ind. Om vinteren kan der komme små fluer i hjemmet af andre årsager. Har du fået nok af fluer, kan du her få gode råd til at undgå dem. 

1. Undgå fluer i hjemmet med et finmasket insektnet

I første omgang bør du fokusere på forebyggelsen af de flyvende insekter indendørs. En oplagt måde at slippe for fluer i hjemmet er at sætte et finmasket insektnet på dine vinduer. Da fluerne ikke kan slippe igennem insektnettet, slipper du for de forstyrrende fluer i hjemmet, når vinduer og døre står åbne.

2. Slip for fluer i hjemmet ved at narre dem

En anden mulighed for at holde fluerne væk kan være ”det mexicanske vandposetrick”: Fyld en gennemsigtig plasticpose med vand, put et par mønter i og hæng posen udendørs. Fluernes øjne fungerer anderledes end vores, så de skulle gerne opfatte vandposen som en stor mængde flimrende vand, der forvirrer dem og dermed skræmmer dem væk.

3. Brug lysfælder til at få bugt med fluer i hjemmet

En anden måde at få fluerne væk på kan være ved at bruge lysfælder. En elektrisk fluefanger er en oplagt mulighed. De elektriske fluefangere er udstyret med UV-lys, der tiltrækker fluerne. Når fluer eller andre insekter rammer strømgitteret på fluefangeren, får de et lille elektrisk stød, der dræber dem.

4. Hold fluerne væk ved at gøre rent

Fluer bliver i det samme område, hvis de kan finde føde der. Du bør derfor minimere fluernes fødekilder. Har du mange fluer i køkken eller badeværelse, er det vigtigt, at du gør grundigt rent. Sørg for, at fødevarer ikke ligger fremme, da det tiltrækker fluerne. Du bør også sørge for, at skraldespande har tætsluttende låg, og for at tørre spildt mad og drikkevarer op med det samme.

5. Undgå bananfluer

Bananfluer er et særskilt problem. De tiltrækkes af bl.a. gæret frugt, sjatter af øl eller vin, rester af marmelade eller survarer som f.eks. syltede agurker, og de kan komme flyvende over lange afstande. Disse små fluer i hjemmet kan undgås ved at rydde op under køkkenvasken eller i frugtskålen og gøre grundigt rent. Du kan også sætte en fælde op, hvor du hælder en smule æbleeddike og et par dråber opvaskemiddel i et glas. Klip et hjørne af en plastikpose og sæt den over glasset, så hjørnet med hullet er i midten af glasset, uden at posen rører væsken. Posen skal danne en lille tragt, som bananfluerne kan kravle igennem. Sæt posen fast ved at vikle en elastik om glasset. Fælden vil tiltrække bananfluer, der kravler igennem tragten mod æbleeddiken, og ender med at drukne i glasset. 

6. Undgå at fluerne formerer sig i hjemmet

Har fluerne allerede fundet vej indendørs, bør du hurtigst muligt forsøge at slippe af med dem igen. Selvom stuefluen normalt kun lever i to uger, kan den i løbet af sin levetid nå at lægge omkring 1.000 æg. Én flue kan derfor lynhurtigt udvikle sig til et større problem.

7. Undgå fluer i hjemmet med urter og blomster

Visse urter og blomster har en afskrækkende effekt på fluer. Du kan både plante dem udenfor og indenfor, og flere af dem dufter skønt eller kan bruges i din madlavning, f.eks. lavendel, basilikum, og laurbær. Der er selvfølgelig også kødædende planter som f.eks. Venus fluefanger, der både er fascinerende at betragte og praktisk, hvis du vil af med fluerne én efter én.

8. Brug kemiske stoffer til at slippe af med fluer i hjemmet

Vælger du at bekæmpe fluer i hjemmet med kemiske stoffer som fluespray, må du kun anvende midler, der er godkendt til brug i beboelse. Kemiske stoffer kan være skadelige for børn og forurene madvarer, og du skal derfor være opmærksom på, om du skal tage nogle forholdsregler. Husk at tjekke etiketten grundigt inden brug og følg brugsanvisningen.

Udforsk mere

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Hvordan vælger du den rette sofa?

Hvordan vælger du den rette sofa?

Gode råd før du køber nyt spisebord

Gode råd før du køber nyt spisebord

Valentinsgaver til mænd

Valentinsgaver til mænd