Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom
Tips til at pudse vinduer

Nemme tips til at pudse vinduer og undgå striber

Dato:

Kategori: Gardiner

Tags: Vinduesvask, Forår

Nyvaskede vinduer kommer ikke af sig selv. Koldt og rent vand, den rette mængde af opvaskemiddel samt teknik og det rette valg af udstyr giver flotte, nypudsede vinduer uden striber. Læs med og få de bedste tips og tricks til, hvordan man vasker vinduer, så man opnår et flot resultat uden striber.

Vælg det rette udstyr til at pudse dine vinduer

Du skal bruge følgende, når du skal vaske dine vinduer:

Undgå striber med husholdningseddike

Når du skal vaske vinduer, er det en god idé, at du ikke bare nøjes med vand fra vandhanen. Det skyldes, at der er meget kalk i vandet, hvilket kan give striber på dine ruder. Et godt råd er, at du bruger en deciliter husholdningseddike til at blande op med 5 liter koldt eller varmt vand. Det kan hjælpe til at fjerne genstridige og fedtede pletter, samt de kalkstriber, som kan skyldes, at du har vasket med kalkholdigt vand.

Tilføj salmiakspiritus og opvaskemiddel til meget beskidte vinduer

Er dine ruder meget beskidte, kan du med fordel tilføje en halv hætte salmiakspiritus og en spiseske opvaskemiddel i ovenstående blanding. Vær dog opmærksom på, at når du bruger salmiakspiritus til at vaske dine vinduer indenfor, skal du sørge for en god udluftning efterfølgende.

Store vinduer i moderne lejlighed 

Hvordan vasker man vinduer korrekt?

Først skal du tørre karmen af grundigt, inden du går i gang med at vaske vinduet. Derefter gør du din indvasker eller klud fugtig og skrubber ekstra godt der, hvor vinduet er meget beskidt, snavset og fedtet.

Bevæg skraberen i én bevægelse 

Det er vigtigt, at du bevæger skraberen i én bevægelse. Du skal sørge for, at du overlapper i de områder, som du allerede har skrabet, så du undgår striber. Du skal huske løbende at tørre overskydende vand væk med din skraber, og du skal skifte dit vaskevand løbende, når det bliver beskidt.

Start i venstre hjørne og skrab som et omvendt S 

Du bør starte med skraberen i det øverste venstre hjørne og fortsætte derfra. Det er altid smartest at starte øverst i vinduet, så der ikke kommer vand udover hele ruden. Det er uanset, om du skal vaske et stort eller et mindre vindue, hvor glasset er delt op som eksempelvis et dannebrogsvindue. Skrab derefter i en bevægelse som et omvendt S.

Afslut med en tør klud 

Afslutningsvist skal du bruge en tør klud eller et tørt viskestykke til at tørre toppen, kanterne og bunden af vinduet af, så du undgår, at der kommer striber på ruden. Er dine ruder meget beskidte, kan det være nødvendigt, at du vasker dem to gange.

Nyvaskede vinduer med hvide gardiner 

Hvor ofte bør du pudse dine vinduer?

Det er forskelligt, hvor ofte du bør pudse vinduer. Bor du et sted, hvor der er en del snavs i luften som fx røg fra brændeovne eller sand og salt fra strand og havvand, vil det være nødvendigt, at du vasker dine vinduer forholdsvist ofte. En god hovedregel kan være, at du bestræber dig på at vaske dine vinduer en gang om måneden. Pudser du dine vinduer ofte, vil der også være mindre snavs og fedt på dem, hvilket gør det både lettere og hurtigere at vaske dem. 

STORAVAN gardiner ved nyvasket vinduet

Hvilket vejr er bedst, når du skal pudse vinduer?

Du kan egentlig pudse vinduer i al slags vejr, men det er lettere at se snavs på dine vinduer, når solen skinner. Direkte sollys gør dog også, at dine vinduer tørrer hurtigere, hvilket kan resultere i striber på ruden.

Vasker du vinduer i frostvejr, vil vaskevandet hurtigt fryse, hvilket også giver striber på ruden. Det vil derfor være en god idé, at du bruger lidt varmt vand, så du undgår, at vandet fryser på ruden. Du skal samtidigt være hurtigt med skraberen.

 VARPEN mørklægningsgardin ved nyvasket vindue

Birgitte E-Business Content Specialist
laila kjær

har læst jeres gode råd til vinduespudsning var meget forbavset over koldt vand men vil helt sikkert prøve det.

Jette hyldgaard

Har læst jeres måde at vaske vinduer, jeg var bare ikke klar over man skulle bruge koldt vand, så tak for rådet vil prøve det næste gang

Kommentarer