Møbeldage - Spar op til 50%

Feng shui: Lys, planter og placering af møbler

Nemme steps til feng shui-indretning

Boligindretning med inspiration fra feng shui kan bidrage til at give dit hjem et varmt, roligt og indbydende udtryk, som emmer af energi. Feng shui-indretning skiller sig en del ud fra andre indretningsstile, men har du først fået smag for stilen, kan du lynhurtigt skabe et hjem, hvor harmoni og hjerterum er nøgleord.

Læs med og få gode idéer til, hvordan du kan give din indretning et strejf af feng shui.

Feng shui-indretning – skab et mere harmonisk hjem

Med feng shui-indretning skaber du et hjem, hvor der er en stærk kobling mellem din indretning og din personlige energibalance. Nogle af principperne inden for feng shui-indretning lægger stærk vægt på, at du skaber et roligt og harmonisk hjem. Har du lyst til at indrette med feng shui i dit hjem, er der nogle grundlæggende indretningstips, som kan hjælpe dig på vej mod feng shui-indretning af din bolig:

  • Sørg for et godt naturligt lys
  • Planter skaber et bedre indeklima
  • Stil din sofa op ad en væg
  • Ødelagte eller slidte ting og møbler skal smides ud
  • Vælg pyntepuder i lyse farver som fersken, beige og lysegrøn

En nem måde at skabe lidt feng shui-stemning i dit hjem kan eksempelvis være med bloklys på et fad eller en bakke, vand og lidt friske blomster. Stil bloklyset på et fad eller på bakken med lidt vand i bunden og top med friske blomster til at flyde rundt i vandet. 

Feng shui-farver – sådan får du dem ind i din indretning

Nogle feng shui-farver har primært en effekt i forhold til stimulering af sind og stemning i et rum. Feng shui bygger meget på, at det skal være lyse og rolige farver som fersken, beige, lyserød, lysegrøn og lyseblå, der bør dominerer indretningen, da det skaber ro.  

Bløde farver som fersken, beige og creme anbefales eksempelvis til soveværelset, da de har en afslappende og beroligende effekt. Til stuen er lyse nuancer som lyseblå og lysegrøn at foretrække, da det er afslappende farver, der opfordrer til stille og rolige aktiviteter.

Indret med feng shui i din stue

Få feng shui i din stue med disse 4 tips:

  • Sørg for masser af naturligt lys
  • Stil din sofa op ad en væg
  • Ingen ødelagte møbler
  • Pyntepuder i fersken, beige og lysegrøn 

Vælger du feng shui-indretning i din stue, kan du lynhurtigt skabe et hjem i balance, hvor der er en behagelig og rolig atmosfære. Nogle af de grundlæggende principper for feng shui-indretning af din stue er, at du har fokus på farver, møbelvalg samt placering af dine møbler. For det første skal du sørge for at give plads til naturligt lys i dine rum, da naturligt lys er en direkte vej til at give energi.

Planter er også et must i din feng shui-indretning, da de påvirker os og vores sind på en positiv måde. Derudover skal du eksempelvis stille din sofa, så den står placeret stabilt op ad en væg, da det skaber ro. Du må for alt i verden ikke have ødelagte ting eller møbler stående fremme, da det skaber disharmoni i din stue.  

En sidste ting kan være, at du vælger flotte puder i feng shui-farver som fersken, beige og lysegrøn, der kan fuldende harmonien. 

Grå sofa i en lys stue

Feng shui-indretning af dit soveværelse

Få feng shui i dit soveværelse med disse 3 tips

  • Sengetæppe i rolig farve
  • Stil din seng modsat døren
  • Ingen elektronik

Det er vigtigt, at du indretter et soveværelse med nogle rolige og behagelige farver som eksempelvis fersken, beige og gyldenbrun. Med feng shui-indretning af dit soveværelse, kan du indrette dit soveværelse, så du får en bedre nattesøvn.

Soveværelset er for mange et ”privat opladningsrum”, og du skal derfor sørge for at indrette dit soveværelse, så du kan slappe af derinde og koble fra. Det er i dit soveværelse, at du skal sove og derved lade energidepoterne op til en ny dag.

Sengetæppe i rolig farve

En god og nem måde at give dit soveværelse et touch af feng shui på kan eksempelvis være ved at vælge et flot sengetæppe i en rolig og behagelig farve, hvilket kan være eksempelvis, creme, lysegrøn eller beige. Grunden er, at et sengetæppe ligger på din seng, som er det dominerende møbel i soveværelset, og derved er det en af de ting, som man tydeligt ser i soveværelset.

Soveværelse med seng dækket af sengetæppe

Stil din seng modsat døren

I forlængelse heraf, er det vigtigt at understrege, at placeringen af din seng i soveværelset er vigtig. Den bør altid stå modsat din dør, og derudover bør der være luft omkring sengen, og derfor hører opbevaringskasser heller ikke til under sengen, fordi de både roder og forstyrrer i indretningen.

Ingen elektronik

En sidste vigtig ting i forhold til feng shui-indretning af soveværelset er, at alt elektronik i et soveværelse som eksempelvis TV, mobil og andet er et no-go, da det skaber uro.

Feng shui giver både dig og dit hjem mere energi

Feng shui er en kunstart, der har sit grundlag i gammel kinesisk kultur. Feng shui er for mange lig med forbedring af mange nuancer i livet, hvilket i høj grad opnås gennem et stigende fokus på at skabe god energi – psykisk som fysisk. Feng shuis primære formål er således at skabe en form for harmoni mellem mennesker og deres omgivelser, hvilket grundlæggende sker gennem et stigende fokus på den indre energibalance.  

Grundlæggende er feng shui opstået for at styrke menneskers velbefindende, og dette hænger primært sammen med, at feng shui netop har til formål at skabe bedre energi hos mennesker. Med feng shui kan du derfor give både dig selv og dit hjem et ”energiboost”, som kan give dig mere overskud i hverdagen.

Feng shui-indretning er derfor også en indretningstendens, som kan styrke dig, da den hjælper til at skabe en stemning i dine rum, som emmer af ro og velbehag, og hvor du kan lade dine energidepoter op.

Kilder:

http://fengshui.about.com/od/childrenfamily/ss/Feng-Shui-Decorating-Steps-How-To.htm
http://fengshui.about.com/od/glossaryofterms/ss/What-is-Feng-Shui.htm
 

 

Udforsk mere

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Hvordan vælger du den rette sofa?

Hvordan vælger du den rette sofa?

Gode råd før du køber nyt spisebord

Gode råd før du køber nyt spisebord

Valentinsgaver til mænd

Valentinsgaver til mænd