Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom
Grå sofa og lænestol med bord

Hvordan vælger du den rette sofa?

Dato:

Kategori: Inspiration, Indretning, Stue

Mulighederne er mange, når du skal vælge ny sofa, hvilket gør det svært for mange at beslutte sig. Det er afgørende, at du overvejer dine behov; hvor skal sofaen stå, hvad skal den primært bruges til, og hvilket materiale skal din nye sofa være i?

Vi har udarbejdet en sofaguide, hvor du kan få råd og vejledning til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal investere i ny sofa.

Hvad er dine behov til en sofa?

Når du skal vælge ny sofa, skal du overveje, hvordan du foretrækker at bruge din sofa. Er du mest til at sidde og drikke kaffe og snakke med dine gæster, bør du vælge en sofa, der har en høj ryg. Foretrækker du at slænge dig i sofaen, skal du i stedet vælge en sofa med ekstra dybde og bløde puder.

Hvor stor skal din sofa være?

Om du skal vælge en hjørnesofa, en 2- eller 3-personers sofa eller noget helt fjerde afhænger igen af dine behov. Skal der være plads til hele familien, er en hjørnesofa eller en sofa med chaiselong en ideel løsning, som giver ekstra plads til hygge i stuen.Ny sofa til en lille stue

Er du på udkig efter en ny sofa til en lille stue, bør du vælge en 2-personers sofa med høje ben. Grunden til det er, at luft under sofaen skaber et lettere udtryk i din stue. Derudover er det også en god idé, at vælge din nye sofa i lyse farver, da mørke farver har det med at ”stjæle” lyset i rummet, og derved få rummet til at syne mindre.Hvilket materiale skal din sofa være i?

Det store spørgsmål er typisk, om en sofa skal være i stof eller læder. Det er individuelt, om du foretrækker det eller det andet, men der er fordele ved begge materialer. Vi har nedenfor samlet en række fordele og ulemper ved henholdsvis at vælge enten en lædersofa eller en stofsofa:

Opnå en mere luksuriøs stil med en lædersofa

En lædersofa giver et luksuriøst udtryk til stuen, den får smuk patina med årene, og er let at vedligeholde. Det gør, at en lædersofa er et praktisk og slidstærkt valg, men har den ulempe, at den er mere kold at sætte sig i end en stofsofa.

Vælg en stofsofa og få unikke designmuligheder

En stofsofa fås i mange forskellige materialer som plast, syntetiske fibre eller naturfibre. Det betyder, at der findes et væld af farvekombinationer og designmuligheder. Det gør en stofsofa til et alsidigt valg for mange hjem. Derudover er en stofsofa med imprægnering også et slidstærkt valg, som sikrer en langtidsholdbar sofaløsning.

Hvor skal sofaen stå i stuen?

Størrelsen på rummet, lysindfaldet og indretningen af stuen er blot nogle af de overvejelser, du skal gøre dig, når du skal vælge sofaens placering. Sofaer bliver påvirket af direkte sollys, og sollys kan få selv den mest farverige sofa til at falme. Det er derfor en god idé, at du så vidt muligt undgår at stille din sofa i direkte sollys, da det øger din sofas levetid.

Tip: Du kan bruge malertape til at måle af, hvor meget en sofa fylder i rummet. Det giver dig en bedre indikation om, der er nok plads i stuen til din nye drømmesofa!

Prøv dig frem

Det kan lyde banalt, men det mest effektive råd er at prøve dig frem. At sidde i en sofa, mærke den og få fornemmelsen af, om det fungerer for dig, er første og vigtigste skridt på vejen til at vælge din nye sofa, som matcher netop dine ønsker og behov!

Tsveta Intern, E-Business

Comments