Møbeldage - Spar op til 50%

Garderobeindretning

Få styr på din garderobeindretning

Kender du følelsen af at blive overfaldet af alle dine ting, når du åbner dørene til garderobeskabet? Eller er dine tøjstativer ved at segne, og har du desperat brug for mere opbevaring til garderoben? Du er langt fra den eneste, der kæmper med en uoverskuelig og rodet garderobeindretning. Den gode nyhed er, at der er råd for din ’garderobepine’.

Vi giver her gode råd til, hvordan du nemt får styr på garderobeskabet og opnår en mere overskuelig garderobeindretning med god opbevaringsplads.

Gør rent og lav en liste

Gør projektet mere overskueligt ved at sørge for, at rummet, hvor du har dit klædeskab, er rent. Dermed undgår du også, at tøjet bliver snavset, når du tager det frem. Inden du hiver alt tøjet ud af dit garderobeskab, kan det desuden være god idé at lave en liste over, hvor meget du egentlig mener at du har brug for. Beslut f.eks., at du må have fem skjorter, 10 par sko, 10 bluser osv. Du får mindre at vælge mellem, men du bliver uden tvivl mere kreativ og bedre til at kombinere dine ting på nye måder.

Ryd dit garderobeskab

Nu er det tid til at tage tøjet ud af garderoben. Sortér dit tøj i forskellige bunker. Del f.eks. tøjet op i følgende kategorier:

  • Behold: Tag udgangspunkt i din liste
  • Gem væk: Pak sæsonbestemt tøj som sommer- og vintertøj ned. Vælg praktiske opbevaringsbokse og kurve, som gør det let at opbevare sæsontøj, undertøj, sko osv.
  • Smid ud: Skil dig af med slidt tøj, der ikke kan repareres eller tøj, du ikke har brugt i et år eller mere
  • Donér eller sælg: Videregiv tøj, du ikke længere kan passe eller fejlkøb

Find selv på flere kategorier. Husk, når du tænker: ”Det får jeg aldrig brugt”, så træf en hurtig beslutning, og læg det væk med det samme.

Investér i smart garderobeopbevaring

Efter det hårde arbejde med sortering og oprydning af dit tøj er det blevet tid til at indrette dit nye garderobeskab. Ønsker du at skabe et minimalistisk og rent udtryk, kan du vælge en garderobe i lyse og hvide farver. Ønsker du en romantisk og rustik stil, kan du i stedet vælge et klædeskab i træ for at opnå en mere hyggelig stemning.

Uanset hvilken stil, du går efter, gælder det for de fleste, at et soveværelse uden en garderobe er som en stue uden en sofa. De to hænger uløseligt sammen. Gå derfor efter en garderobeindretning, der matcher indretningen af dit soveværelse. Der er mange muligheder for at skabe en unik og personlig stil. Brug lidt tid på gøre dig forskellige tanker om hvilken stil, der passer bedst til dig, når du vælger garderobeskab.

Indret garderoben med faste pladser

Hvad enten du er den romantiske, minimalistiske eller farverige type, bør du vælge et garderobeskab, som gør det let at bevare overblikket. Giv dit tøj faste pladser på bestemte hylder og skuffer: Bukser på én hylde og bluser på en anden, strømper i én skuffe og tilbehør i en anden osv. Find nogle gode bøjler, der beskytter dit tøj, og lad dine yndlingskjoler og fine jakker hænge og pynte på et dekorativt tøjstativ.

Få gode oprydningsvaner

Nu handler det først og fremmest om at nyde frugten af dit oprydningsarbejde: Fornyet overskud og følelsen af luft i garderobeskabet. Derefter er det vigtigt, at du husker at være konsekvent og sørger for at bevare dit nye overblik. Indfør gode oprydningsvaner, og hold dig til dine regler for garderobeopbevaringen og de faste pladser til dine ting i garderobeskabet. 

Udforsk mere

Sådan vælger du den rigtige skænk

Sådan vælger du den rigtige skænk

Guide til skoopbevaring

Guide til skoopbevaring

Indkøberens favoritter inden for dekorative kurve

Indkøberens favoritter inden for dekorative kurve

I rampelyset: TRAPPEDAL kollektionen

I rampelyset: TRAPPEDAL kollektionen