Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

DYNE- OG MADRASDAGE - SPAR 20-60%*

KØB NU

Den personlige billedvæg: Tips og idéer

Dato:

Kategori: Inspiration

Tags: Indretning, Billedrammer

Der findes et utal at forskellige muligheder, når det kommer til dekoration af billedvægge. Hvad enten du er til print, grafiske illustrationer eller familiefotos kan du finde inspiration til at lave en personlig billedvæg.

Når du skal lave en billedvæg er det vigtigt, at du laver en billedvæg, som passer til dig og stilen i dit hjem. Kombinationen af forskellige stilvarianter fungerer rigtig godt i mange hjem, da en billedvæg får et mere gennemført udtryk, når den har forskellige elementer, som eksempelvis både billeder og grafiske elementer.

Billedvægge – en idé til den kreative indretning

En billedvæg er nærmest synonym for kreativ udfoldelse. Billeder på væggen giver hurtigt et kreativt og farverigt input til et rum. Det er også en perfekt måde at give dit hjem et personligt touch. En billedvæg kan være et spændende kreativt projekt, hvor du også får mulighed for at afprøve dine kreative evner.

Lav din egen personlige fotovæg med minder

En fotovæg er en kreativ og personlig måde at vise dine fotos og illustrationer frem på. At lave en fotovæg, hvor der kun er personlige billeder og fotos på, er den perfekte måde at have dine minder placeret samlet et sted, så du hele tiden kan se på dem. Du kan også vælge en kombination af fiktive prints og illustrationer i samspil med dine egne personlige billeder. Så længe du bliver glad af at se på motiverne, er du garanteret en personlig fotovæg.

En billedvæg skaber harmoni i rummet

Din egen personlige og kreative billedvæg kan hjælpe til at skabe harmoni. Når du giver din billedvæg et personligt touch, sikrer det sammenhæng med indretningen i resten af hjemmet. Den rette sammensætning af billeder kan påvirke den samlede stemning i rummet, og det giver samtidigt dit rum et mere personligt aftryk.

Skab harmoni i rummet med PAI billedrammerne

Få idéer til valg af billeder

Hvilke billeder der passer til netop dit rum og din væg er individuelt. Her spiller forskellige faktorer ind som eksempelvis stil, plads og ikke mindst pris. Nogle er til farverige grafiske illustrationer og billeder, og andre er mere til print i sort/hvid.

Du kan finde dine billeder online og selv printe dem ud, eller du kan købe billederne online eller i en fysisk butik. Der er mange forskellige muligheder, og det handler i høj grad også om, hvor mange penge du vil bruge på din nye billedvæg.

Find et spændende udvalg af billeder i farve eller i sort/hvid, der matcher den stil, du ønsker på din billedvæg.

Sammensætning af billeder og illustrationer

Det er vigtigt, at du laver en rød tråd mellem dine billeder og grafiske illustrationer. Det fungerer bedst, hvis du ikke blander for mange udtryk sammen. Det risikerer at blive forvirrende og rodet at se på.  Lad i stedet nogle af farverne gå igen, det skaber en bedre sammenhængende helhed. Derudover fungerer det godt at vælge sort/hvid illustrationer som en kontrast til de mere farverige billeder, og derved skabe en ro mellem billederne på væggen.

Strukturér dine billeder på væggen

Om du er til snorlige og minimalistiske billedvægge eller mere tilfældige sammensætninger afhænger af individuel smag og personlighed. Uanset om du er til den ene eller anden sammensætning af billeder, er det god idé, at du alligevel bestræber dig på at have en rød tråd i din komposition for at sikre en harmonisk billedvæg.

En idé kunne være, at du forsøger at skabe nogle linjer, så dine billeder flugter på enten det vandrette eller lodrette led. Andre idéer kunne være, at du vælger den samme farve på alle dine rammer eller bestemmer dig for et gennemgående tema eller farve på dine billeder.

Mørke eller lyse billedrammer

Farven på dine billedrammer har betydning for dybden på din billedvæg, og derved også betydning for det samlede helhedsindtryk af væggen og sammenhængen med resten af rummet. En sort billedramme fremhæver billedet, hvorimod en lys ramme får billedet til at flyde mere ud. 

En sort billedramme fremhæver billedet

En mulighed er også, at du køber nogle hvide eller træfarvede rammer, som du selv maler i en bestemt farve. Det gør både dine rammer mere personlige og mere kreative. Husk også på, når du vælger billedrammer, at bredden og tykkelsen på dine rammer har betydning for, hvordan dine billeder fremstår på væggen. Brede rammer adskiller motiverne mere og gør mønstret tydeligt, hvorimod smalle rammer sætter mere fokus på motiverne og giver et minimalistisk indtryk.

Del dine kreative input med os

Har du lavet en fed billedvæg, så del gerne dine gode tips med os her på siden.