Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

41 ÅR MED GODE TILBUD - SPAR OP TIL 60%
FRI FRAGT PÅ ONLINE ORDRER OVER 3.500 KR.
FÅ BUTIKKER ER LUKKEDE

LÆS SENESTE NYT
Seng med dyne, pude og sengetøj i hør i farverne hvid og natur

Alt du skal vide om sengetøj

Dato:

Kategori: Soveværelse

Tags: Soveværelse, Sengesæt

Nyt sengetøj giver en skøn følelse af velvære og kan bidrage til en bedre søvnkvalitet. Ah, at krybe til køjs og falde i søvn under en dyne med friskt, rent betræk! Lyder det ikke skønt? Vi guider dig til det rigtige valg af stof og den rette størrelse her. 

Vælg sengetøj i det rigtige materiale

Blødt sengetøj er en oplagt gaveide - også til dig selv, hvis du trænger til lidt forkælelse. Kvaliteten af dit sengetøj er afgørende for, om du sover komfortabelt. Blødt sengetøj findes i flere materialer og kvaliteter. Hos JYSK kan du vælge mellem disse typer og kvaliteter af stof:

  • Bomuld: Sengetøj i lækkert naturmateriale med god absorberingsevne. Det kan være en fordel, hvis du har det varmt om natten
  • Bomuldssatin: Blødt og let skinnende luksussengetøj i eksklusiv bomuldsvævning, der holder længe på varmen
  • Bomuldsflonel: Let opkradset bomuld, der er blødt, vamset og luner ekstra godt
  • Bomuldskrep: Også kendt som "bæk og bølge". Svedabsorberende, luftigt og strygefrit naturmateriale med rynkeeffekt
  • Polyestermikrofiber: Behageligt og holdbart sengetøj, der ikke krymper eller krøller, til en fornuftig pris
  • Hør: Naturprodukt med et rustikt look. Det føles kølende og lidt groft mod huden 

Hos JYSK har vi inddelt alle varer i kategorier efter kvalitet og pris. Du kan vælge mellem FAST LAV PRIS, BASIC, PLUS eller GOLD, når du køber sengetøj. Vælger du sengetøj med lynlåslukning, er det nemt at undgå, at din pude og dyne ikke smutter ud af sengetøjet.

Sådan vasker du sengetøjet

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du vasker dit sengetøj. Ved at følge vores vaskeregler undgår du unødvendigt slid, og dit sengetøj holder sig flot og lækkert længe. Du kan roligt indstille vaskemaskinen til 60 grader, da langt det meste sengetøj tåler denne temperatur, som sikrer, at bakterier og husstøvmider dør. Følg dog altid vaskeanvisningen i dit sengetøj, hvis du er i tvivl om, hvilken temperatur sengetøjet kan tåle.

Vask altid dit nye sengetøj, før du tager det i brug. Vask sengetøjet separat de første gange og altid sammen med lignende farver, så det ikke får en trist, bleg farve eller smitter af på lysere farver. Vask altid sengetøjet med vrangsiden udad og luk lynlåse, da det også er med til at skåne farverne og tekstilets fibre, så sengetøjet bevarer sin blødhed. 

Tørretumbling slider gradvist på fibrene i sengetøjet, så tør dit sengetøj udendørs, hvis det er muligt. Det gør også, at sengetøjet er knitrende friskt, når det lander på dynen. Vær desuden opmærksom på, at sengetøj ofte ikke tåler blegning og kemisk rens, samt at sengetøj ofte krymper lidt efter første vask.

Smart tip til at skifte sengetøj

Alene tanken om at skifte sengetøj kan for nogle virke trættende, men fortvivl ikke, hvis du hører til en af dem, der ikke ser frem til at skulle skifte sengetøj hver 14. dag. Med denne smarte metode bliver det nemmere at skifte sengetøjet i en fart. Se det smarte trick her:


Sengetøj i den rigtige størrelse

Der findes mange mål på sengetøj, og det kan derfor være svært at finde rede i, hvilken størrelse du skal købe. Hvad enten du skal bruge sengetøj til en dobbeltdyne eller en dyne med ekstra længde, så finder du målene i vores blog post Sengetøj størrelser - hvilken er den rigtige, som giver et godt overblik over de forskellige mål på sengetøj.  

Se også vores Lagenguide

Baby sengetøj, junior sengetøj og sengetøj til voksne

Er du til blødt eller knitrende sengetøj? Skriv en kommentar og fortæl os hvad du foretrækker. 

 

Ida E-business Coordinator
Oliver Petersen

Hej.
Mit nye dynebetræk stikker...
Har i nogle gode råd?

Louise

Hej Oliver. Tak for din kommentar. Nyt sengetøj skal altid vaskes, inden du bruger det første gang. Visse typer af stof som fx hør vil dog altid føles lidt ”grovere” end fx bomuldspercale, der føles glattere mod huden. Hvis du fortsat oplever problemer med dit sengetøj, kan du kontakte vores kundeservice på kundeservice@JYSK.com eller 70808190 – så hjælper de dig videre. /Louise

Jørgen Jensen

Hvilke hovedpudebetræk har lynlåslukning

Louise

Hej Jørgen. Tak for din kommentar. Vi kan nævne fx MARIA, GUNHILD eller NOVA. Du kan søge på "sengesæt lynlås" på JYSK.dk, så får du en masse andre forslag. /Louise

Louise

Hej, vågner tit ved at min dyne ligger krøllet sammen inde i mit sengetøj så dynen kun er i den ene side af sengetøjet, det mega irriterende. Ved du hvordan det kan være?:)

Louise

Hej Louise. Tak for din kommentar. Det kunne lyde til, at du sover lidt uroligt og trækker i dynen i løbet af natten. Vi kan anbefale dig at prøve vores praktisk dynelås "NELLIE", som sikrer, at dyne og linned ikke glider fra hinanden: 

https://jysk.dk/sovevaerelse/lagner/speciallagner/dynelas-nellie-16stk/…

/Louise

Lotte

Hej,
Har købt sengetøj i bomuldssatin. Det er hvidt med marineblå striber med ca 20-25 cm mellemrum. Mit spørgsmål er hvordan det skal vaskes - med vaskepulver til hvidt eller farvet?
Mvh Lone

Louise

Hej Lotte. Tak for din kommentar. Mange mærker af vaskemiddel til hvid vask indeholder blegemidler. Derfor anbefaler vi, at du bruger vaskemiddel til kulørt vask, når du vasker sengetøjet. Husk altid at følge anbefalingerne i vaskevejledningen. /Louise

Jeanette

Hej,
Jeg kan godt lide glat og lidt stift sengetøj.
Har I en anbefaling til hvilken kvalitet, som jeg skal gå efter?
På forhånd tak

Louise

Hej Jeanette. Tak for din kommentar. Det lyder til, at vores sengesæt i bomuldspercale er lige noget for dig. Fx ALBA: https://jysk.dk/sovevaerelse/sengesaet/glat/gold/sengesaet-alba-oekolog… eller DAIMI: https://jysk.dk/sovevaerelse/sengesaet/glat/gold/sengesaet-daimi-percal… der begge er OEKO-TEX 100 certificerede. Begge sengesæt fås i flere størrelser og farver. /Louise

LeaR

Hvordan får jeg mit ny-indkøbte sengetøj blødt og rart? Jeg har allerede haft det i eddike-bad to gange, vasket og tørretumblet det flere gange og forsøgt med skyllemiddel også. Men det er stadig hårdt og kradser, øv! Jeg efterhånden brugt flere penge på at få det til at blive udholdeligt at sove med, end hvad det kostede i sig selv, endnu mere øv!

Annika

Hej Lea. Tak for din kommentar. Du skal henvende dig i den JYSK butik, hvor du købte sengetøjet. Alternativt kan du også henvende dig til vores kundeservice: https://jysk.dk/kundeservice / Annika

Cecilie

Hej
Har I et tip til hvordan man får sengetøjet ekstra sprødt og lidt stift? Udover at lufttørre, hvilket desværre ikke er en mulighed for mig. Kan man tilsætte lidt stivelse?
På forhånd tak.

Louise

Hej Cecilie. Tak for din kommentar. Først og fremmest skal du undgå at bruge skyllemiddel, når du vasker sengetøj, da det virker blødgørende. Du kan evt. tilsætte lidt stivelse, men tjek med din vaskemaskine-producent, hvordan du gør det bedst, så du undgår at ødelægge maskinen eller sengetøjet. Vi vil gerne høre om dine erfaringer, så læg en ny kommentar, hvís du har lyst til at dele resultatet :-) /Louise

Mit nye bomuldsatin sengetøj er ikke blødt

Hej jeg købte igår et nyt sæt sengetøj hos jer. Kronborg GOLD. NELL cotton sateen. Det var dejligt blødt da jeg pakket det ud. Jeg vasket det som der står på pakken inden brug og blev meget skuffet da jeg tog det ud af tørreren, for nu var det ikke blødt mere. Nu har det samme følelse som almenlig bomuld sengetøj.

Birgitte

Hej Kontakt vores kundeservice på tlf. 70 80 81 90. /Birgitte

Kommentarer