Møbeldage - Spar op til 50%

Seng med dyne, pude og sengetøj i hør i farverne hvid og natur

Alt du skal vide om sengetøj

Sov trygt og komfortabelt med sengetøj fra JYSK. Vi hjælper dig med at skabe de mest behagelige rammer, når du skal sove og guider dig til det rigtige valg af materiale og den rette størrelse, så du kan få en skøn nats søvn. 

Vælg sengetøj i det rigtige materiale

Vidste du at sengetøjets kvalitet og materiale kan bidrage til at du får en bedre nattesøvn? At dit sengetøj føles behageligt er én ting. En anden er, hvordan valg af materiale kan bidrage til, at du sover mere komfortabelt. Vi hjælper dig til at finde det helt rigtige sengetøj, så du kan få mest muligt ud af din søvn. Hos JYSK kan du vælge mellem disse typer og kvaliteter af stof:

  • Bomuld: Sengetøj i lækkert og slidstærkt naturmateriale, der føles blødt mod din hud. Bomuld har en god absorberingsevne og åndbarhed, der evner at transportere og absorbere den fugt, som kroppen afgiver i løbet af natten. Det kan være en fordel i de lune sommermåneder og for dig, der har tildens til at svede i løbet af natten. 
  • Bomuldssatin: Når kun det bedste er godt nok. Bomuldssatin er tætvævet sengetøj af ekstra fine garner, som opnår en luksuriøs blødhed på grund af en speciel væveteknik, som giver sengetøjet sit flotte glansfulde look og silkebløde overflade. Det er super velegnet til dig, der nyder at sove ekstra blødt.
  • Bomuldsflonel: Sengetøj der er dejligt lunt at sove med, og som egner sig særlig godt til de kolde vintermåneder. Bomuldsflonel har en let opkradset overflade, hvilket giver sengetøjet sin karakteristiske bløde og lune overflade.
  • Bomuldskrep: Er også kendt som ”bæk og bølge” med sin karakteristiske rynkeeffekt, der giver sengetøjet et flot, luftigt udtryk. Det skal ikke stryges for at bevare sin form. Bomuldskrep er lavet af et svedabsorberende naturmateriale, som er kølende at sove med, og egner sig godt til dig, der har tildens til at svede i løbet af natten, og til de varme sommermåneder.
  • Bomuldspercale: Det bløde og sprøde percale-sengetøj understøtter en god nattesøvn med sine åndbare egenskaber og er derudover ekstra holdbart. Den tætte væveteknik giver sengetøjet en flot, mat finish og er med til at transportere varmen væk fra kroppen, så du kan sove svalt og komfortabelt.
  • Polyestermikrofiber: Et budgetvenligt alternativ til bomuldssengetøj, der er slidstærkt, hurtigtørrende og krøllefrit. Mikrofiber sengetøj er dejligt blødt og let at sove med.
  • Hør: Et naturmateriale, der med sit lette udseende, og sine temperaturregulerende egenskaber får dig til at føle dig godt tilpas. Hør absorberer og frigør fugt hurtigere end noget andet materiale. Det er temperaturregulerende og hjælper både med at køle dig ned, når det er varmt, og med at holde dig varm, når det er koldt udenfor.

Hos JYSK har vi inddelt alle varer i kategorier efter kvalitet og pris. Du kan vælge mellem FAST LAV PRIS, BASIC, PLUS eller GOLD, når du køber sengetøj. Vælger du sengetøj med lynlåslukning, er det nemt at undgå, at din pude og dyne ikke smutter ud af sengetøjet.

Sådan vasker du dit sengetøj

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du vasker dit sengetøj. Ved at følge vores vaskeregler undgår du unødvendigt slid, og dit sengetøj holder sig flot og lækkert længe. Du kan roligt indstille vaskemaskinen til 60 grader, da langt det meste sengetøj tåler denne temperatur, som sikrer, at bakterier og husstøvmider dør. Følg dog altid vaskeanvisningen i dit sengetøj, hvis du er i tvivl om, hvilken temperatur sengetøjet kan tåle.

Vask altid dit nye sengetøj, før du tager det i brug. Vask sengetøjet separat de første gange og altid sammen med lignende farver, så det ikke får en trist, bleg farve eller smitter af på lysere farver. Vask altid sengetøjet med vrangsiden udad og luk lynlåse, da det også er med til at skåne farverne og tekstilets fibre, så sengetøjet bevarer sin blødhed. 

Tørretumbling slider gradvist på fibrene i sengetøjet, så tør dit sengetøj udendørs, hvis det er muligt. Det gør også, at sengetøjet er knitrende friskt, når det lander på dynen. Vær desuden opmærksom på, at sengetøj ofte ikke tåler blegning og kemisk rens, samt at sengetøj ofte krymper lidt efter første vask.

Smart tip til at skifte sengetøj

Vi anbefaler af hygiegniske årsager at man skifter og vasker sengetøjet ca. hver 2. uge. Fortvivl ikke, hvis du hører til en af dem, der ikke ser frem til at skulle skifte sengetøj hver 14. dag. Her er et nemt tip til at lægge rent dynebetræk på: 

  1. Læg det rene dynebetræk fladt på sengen. 
  2. Rul dynen sammen, så du får en kort, tyk pølse.
  3. Stop den sammenrullede dyne ind i betrækket og sørg for at de frie hjørner på dynen ligger i de nederste hjørner på dynebetrækket.
  4. Hold godt fast i de nederste hjørner på dynebetrækket med den sammenrullede dyne indeni og ryst godt. 
  5. Lige så stille ruller dynen ned i dynebetrækket og så er du klar til at lyne eller knappe dynebetrækket til. 

Sengetøj i den rigtige størrelse

Der findes mange mål på sengetøj, og det kan derfor være svært at finde rede i, hvilken størrelse du skal købe. Hvad enten du skal bruge sengetøj til en dobbeltdyne eller en dyne med ekstra længde, så finder du målene i vores blog post Sengetøj størrelser - hvilken er den rigtige, som giver et godt overblik over de forskellige mål på sengetøj.  

Se også vores Lagenguide

Udforsk mere

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Indkøberens 3 favoritnyheder inden for sengetøj

Husker du at tænke over belysningen i soveværelset?

Husker du at tænke over belysningen i soveværelset?

Hvorfor bruge et sengetæppe? Fordele og ulemper ved at dække sengen til

Hvorfor bruge et sengetæppe? Fordele og ulemper ved at dække sengen til

Rullegardiner eller gardiner?

Rullegardiner eller gardiner?