Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

HAVEMØBELDAGE – SPAR 20-50%*KØB NU


DYNE- OG MADRASDAGE – SPAR 20-60%*KØB NU


Indretning med farver i grå og gule nuancer

Årets farve 2021

Dato:

Kategori: Inspiration

Tags: Farver, Trends

 

I år er årets farve ikke kun én, men to farver: De to farver kaldes “Ultimate Grey” - en praktisk og solid grå og “Illuminating” - en varm og munter gul.

Det er farveeksperterne hos det amerikanske farvefirma Pantone, der hvert år kårer ”Årets farve”. Deres valg er til stor inspiration for designere verden over.

Med dette års kombination sender Pantone os "et budskab om styrke og håb, der både er varigt og opløftende".

Du kan også drage fordel af disse farvekombinationer i indretningen. Kombinationen af en stærk, rolig grå og en positiv, levende gul skaber en spændende dynamik. Den grå farve er en klassiker, som du kan finde i både møbler og dekoration.


Den gule farve er mere almindelig i boligtekstil som fx duge og i en gylden version i lysestager af metal.


Hvis du begrænser dig til at bruge enten den ene eller den anden i din indretning, kan det blive lidt kedeligt eller måske lidt overvældende. Men sammen er de to farver meget stærke.

Indretning med farver

Hvis du vil være på den sikre side, kan du bruge den grå som din base og den gule som små muntre stænk rundt om i stuen eller spisestuen: En grå sofa med en gul pude eller plaid eller grå spisestole ved et bord med en gul bordløber.

Gul er lysets farve, mens den uforanderlige grå signalerer ro og styrke. Kombinationen af farverne viser, hvordan vi som mennesker også kan få det bedste frem i hinanden, ligesom den grå og den gule. En påmindelse, som vi alle kan få brug for fra tid til anden...

Læs om farvernes indflydelse på atmosfæren i soveværelset

Kilder

https://www.pantone.com/uk/en/color-of-the-year-2021