Spisebord og skrivebord i moderne stue

3 gode råd til indretning af hjemmekontoret

I løbet af de seneste år har vores arbejdsmiljø ændret sig meget. De fleste af os har arbejdet mere hjemmefra end nogensinde før, og vores køkkener og stuer er blevet vores nye kontor.

Med hjemmearbejdets indtog er det blevet vigtigt at adskille arbejde og fritid. Læs her, hvordan du med 3 simple råd indretter hjemmekontoret.  

1. Fjern arbejdet fra dit synsfelt ved fyraften 

Ikke alle boliger har et separat kontor, og det er derfor vigtigt, at du selv gør nogle tiltag for at skabe klare grænser mellem arbejde og fritid. Et godt råd er at lægge computeren væk ved fyraften – helt væk. Lad den ikke ligge på spisebordet, men fjern den helt fra dit synsfelt. Har du en computerskærm stående på spisebordet, så flyt til den anden ende af bordet, når arbejdsdagen er forbi.

Flettede kurve til opbevaring og grøn gulvvase


Ved fysisk at fjerne arbejdet fra dit synsfelt hjælper du hjernen med at slappe af og genoplade. Derudover vil du også være mindre tilbøjelig til at arbejde om aftenen, når du burde slappe af. En måde at gøre det på er at have en kasse eller kurv, hvor du hver eftermiddag placerer alt dit arbejde. Det tager kun fem minutter, og din hjerne vil takke dig i det lange løb.

2. Organiser dit arbejdsområde én gang om dagen

Lyder det tidskrævende? Det behøver det ikke at være. Et ryddeligt og organiseret arbejdsområde vil øge din produktivitet, så den ekstra tid, som du bruger på oprydning, kan være godt givet ud. Start eller slut altid din arbejdsdag med 10 minutters oprydning. Fjern brugte kaffekrus, ryd op i arbejdspapirerne, tør bordet af, og fjern rod fra dit synsfelt.

Ved en let oprydning eliminerer du også overspringshandlinger i løbet af dagen. Du får nemmere ved at fokusere på dine opgaver, når opvasken eller vasketøjet ikke distraherer. Æsker og kurve er gode redskaber til en hurtig oprydning, og perfekte til at organisere dit arbejdsområde.

3. Fremstå professionel, når du arbejder hjemmefra

Vi er blevet eksperter i afholdelse af onlinemøder, men det stiller nogle krav til hjemmet. Med virtuelle møder inviteres dine kolleger ind i stuen, og derfor kan det være en god ide at overveje, om dit hjem ser præsentabelt ud.

Før et virtuelt møde er det en god ide at tænde kameraet og tjekke, hvad der vises på skærmen. Sørg for at det er noget dine kollegaer må se, og at det ikke er distraherende - så ingen vasketøj og åbne skabe. Er du presset på tid, og er dit hjem ikke klar til at blive vist frem, så brug en virtuel baggrund. Dermed holder du fokus på dig selv, og fjerner eventuelt rod med et par enkle klik.

Med disse tre tips vil du kunne skabe et arbejdsmiljø, der hjælper dig med at fokusere i løbet af arbejdsdagen og slappe af i din fritid. Det er måske ikke raketvidenskab, men det fungerer.

Hvis du har plads til skrivebord og kontorstol derhjemme, så læs vores guides: Valg af skrivebord og valg af kontorstol til hjemmekontoret.

Se udvalget af kontormøbler

 

Udforsk mere

Giv indretningen af hjemmekontoret et nyt look

Giv indretningen af hjemmekontoret et nyt look

Valentinsgaver til mænd

Valentinsgaver til mænd

Sådan vælger du gamerstol og gamerbord

Sådan vælger du gamerstol og gamerbord

En af vores bedste gamerstole til lange gamingsessioner

En af vores bedste gamerstole til lange gamingsessioner