VENA og KRONBORG håndklæder i nordiske farver

Sådan får du hygiejniske og bløde håndklæder

Du kender den skønne følelse af at stå under en varm bruser og tage et bad. Det kan endda være, at du har forkælet dig selv med et langt ét af slagsen.  Følelsen af at være ren og nyvasket ødelægges dog let, hvis du rækker ud efter et stykke sandpapir eller et surt håndklæde, når du har slukket for bruseren.

Sure håndklæder der er våde, tykke og varme tiltrækker let bakterier. Der er flere ting, du kan gøre for at sikre dejlige bløde håndklæder, der også er hygiejniske, så du undgår bakterier og ikke risikerer at blive syg af sure håndklæder.

Vask håndklæderne efter tre gange

Det er ikke nødvendigt, at du vasker dit håndklæde hver gang, du har brugt det. Som en hovedregel anbefales det, at du vasker dine håndklæder efter tre gange i brug. På den måde undgår du sure håndklæder, der begynder at lugte og sørger samtidig for, at de ikke tiltrækker bakterier.

Håndklæder bliver ikke renere af at bruge mere vaskemiddel end anbefalet, tværtimod. De vil blot absorbere den ekstra mængde sæbe, hvilket kan resultere i, at der tiltrækkes baktier. Den bedste måde at fjerne bakterier i håndklæder på, er ved at vaske i varmt vand – helst på 60 grader, da de fleste bakterier dør ved 60 grader. Sørg dog altid for at følge vaskeanvisningen.

Vask håndklæderne bløde med tørrebolde

Ønsker du bløde håndklæder, er et godt råd, at du altid ryster håndklæderne, inden de tørres – på den måde sørger du for, at de forbliver bløde i længere tid.  Det er vigtigt, at du tømmer vaskemaskinen, så snart den er færdig. Får håndklæderne lov at ligge våde i maskinen, kan de udvikle dårlig lugt og jordslåethed. Læg håndklæderne i tørretumbleren med det samme eller hæng dem til tørre, hvor de har rigeligt med plads. Er dine håndklæder nye, skal du sørge for, at du vasker nye håndklæder korrekt.

Et godt tip til at bevare blødheden i håndklæderne, er ved at bruge tørrebolde til tørretumbleren. Det gør håndklæderne luftige og reducerer tørretiden, så du også sparer penge på strøm. Det er win-win!

Giv plads til at lade håndklæderne tørre

Kniber det med pladsen på badeværelset, fristes man let til at hænge flere håndklæder oven på hinanden. Men det er en dårlig idé!  Får håndklæderne ikke tilstrækkelig med plads til at tørre, vil fugten fra dem kunne tiltrække bakterier.

Håndklæder er oplagte at opbevare på badeværelset, men vidste du, at der er visse ting, du ikke bør opbevare på badeværelset? Se listen over ting du ikke bør opbevare på badeværelset.  

Fjern lugt fra sure håndklæder

Har du sure håndklæder, skal du ikke fortvivle – der er hjælp at hente! Smid de sure håndklæder i vaskemaskinen, og tilføj én kop bagepulver samt én deciliter gennemsigtig husholdningseddike. Undlad at bruge skyllemiddel i første omgang, og vælg derefter en varm vask på 60 grader.

Når vasken er godt i gang, stopper du maskinen og lader håndklæderne ligge i blød i bagepulveret i omkring en time. Når timen er gået, starter du vaskemaskinen igen og lader den vaske færdig. Derefter starter du forfra, men denne gang med den normale dosering af skyllemiddel og endnu én deciliter gennemsigtig husholdningseddike. Når den ekstra vask er færdig, lægger du straks håndklæderne i tørretumbleren, som startes på højest mulige funktion, indtil de er helt tørre.    

Bliver resultatet ikke tilfredsstillende, kan du prøve at lægge håndklæderne i blød. Læg håndklæderne i en stor spand med varmt vand og vaskemiddel i 48 timer, og lad dem tørre efterfølgende. Hjælper denne metode heller ikke, er det en indikation på, at du trænger til nye håndklæder.

Udforsk mere

Vores bedste tips til at fejre Valentinsdag derhjemme

Vores bedste tips til at fejre Valentinsdag derhjemme

7 smarte tips og tricks til at klare vasketøjet

7 smarte tips og tricks til at klare vasketøjet

I rampelyset: OSBY vinterbader badekåbe

I rampelyset: OSBY vinterbader badekåbe

Idéer til den perfekte julegave til ham & hende

Idéer til den perfekte julegave til ham & hende