Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom
Undgå fluer i hjemmet med et insektnet

Sådan undgår du fluer i hjemmet

Dato:

Kategori: Indretning

Tags: Sommer, Insektnet

Fluer i hjemmet er en tilbagevendende irritation for mange om sommeren, hvor vi åbner vinduer og døre for at lufte ud. Vil du slippe for at få tennisalbue af at rende rundt og klaske fluer med en fluesmækker, har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du undgår at få de irriterende insekter indendørs.

Undgå bakterier i hjemmet fra fluer

Fluer er ikke kun en gene. De kan også være en trussel mod helbredet. Grunden til dette er, at fluer blandt andet færdes i ekskrementer, fordærvet mad og ådsler, og de kan derfor sprede farlige vira og bakterier. Dette understreger endnu engang, hvorfor det er vigtigt, at du holder fluerne væk.

Har fluerne allerede fundet vej indendørs, bør du hurtigst muligt forsøge at slippe af med dem igen. Selvom stuefluen normalt kun lever i to uger, kan den i løbet af sin levetid nå at lægge omkring 1.000 æg. Én flue kan derfor lynhurtigt udvikle sig til et større problem.

Hold fluer ude med et finmasket insektnet

I første omgang bør du fokusere på forebyggelsen af de flyvende insekter indendørs. En oplagt måde at slippe for fluer i hjemmet er ved, at du sætter et finmasket insektnet på dine vinduer. Da fluerne ikke kan slippe igennem insektnettet, slipper du for de forstyrrende fluer i hjemmet, når vinduer og døre står åbne.

Tip: En mulighed for at holde fluerne væk kan være, at du går mere utraditionelt til værks med et mexicansk vandposetrick: Fyld en gennemsigtig plasticpose med vand, put et par mønter heri og hæng posen udendørs. Fluer har ikke pupiller til at regulere lyset i øjnene. Derfor er tanken bag tricket, at fluerne vil opfatte vandposen som en stor mængde flimrende vand, som forvirrer dem og derved skræmmer dem væk.

Brug lysfælder til at få bugt med fluer i hjemmet

En anden måde at få fluerne væk på kan være ved brug af lysfælder. En elektrisk fluefanger er her en oplagt mulighed, og det er samtidigt et effektivt redskab til at holde fluerne ude. De elektriske fluefangere er udstyret med UV-lys, der tiltrækker fluerne. Når fluer eller andre insekter rammer strømgitteret, får de et lille elektrisk stød, der dræber dem.

Hold fluerne væk uden at bruge kemiske stoffer

Fluer bliver i det samme område, hvis de kan finde føde der. Du bør derfor forsøge at minimere fluernes fødekilder.  Det er med andre ord vigtigt, at du gør grundigt rent i din bolig og sørger for, at fødevarer ikke ligger og flyder frit fremme, da det tiltrækker fluerne.

Du bør sørge for, at skraldespande har tætsluttende låg for at sikre, at fluerne ikke kan lægge æg heri. Derudover er det en god regel, at du om sommeren dækker maden til, hvis det står fremme og husker at tørre spildt mad og drikke op med det samme.

Vær forsigtig hvis du bruger kemiske stoffer

Vælger du at bekæmpe fluer i hjemmet med kemiske stoffer som fluespray, må du kun anvende midler, der er godkendt til brug i beboelse. Kemiske stoffer kan være skadelige for børn og forurene madvarer, og du skal derfor være opmærksom på, om du skal tage nogle forholdsregler. Husk at tjekke etiketten grundigt inden brug og følg brugsanvisningen.