Havemøbeldage - Spar op til 50%

Festivalgear: Bliv klar til sommerens festivalcamping

Bliv klar til festivalcamping

Du skal på festival, og du glæder dig! Men hvad skal du egentlig pakke til din festivalcamping, så du får den bedst mulige festival? Mulighederne er mange. Læs videre her, og bliv klogere på hvilket festivalgear, der er uundværligt til sommerens festivaler.

Ingen festival uden telt

Et godt festivaltelt er alfa og omega, når du skal planlægge din festival. Uanset hvordan vejret bliver, er det dejligt at kunne trække sig tilbage i sit eget telt, når man er på festival. Men hvordan vælger du det perfekte festivaltelt?

Det er vigtigt, at du fra starten gør dig det klart, hvor mange mennesker, der skal sove i teltet, og hvor tæt I har lyst til at sove. Selvom du kun skal dele telt med en enkelt ven, har I måske lyst til at have et telt med flere kabiner og et fællesareal, så I hver især kan få lidt privatliv? Eller måske synes I, at det er hyggeligt at sove tæt og har derfor kun behov for et mindre telt til jeres festivalcamping? Det vigtigste er, at I vælger et festivaltelt, der netop passer til jeres behov, også i forhold til, hvor avanceret opsætningen er. 

Sov godt på festivalen

Når det kommer til det ideelle festivalgear, er en god sovepose samt en god luftmadras eller et liggeunderlag vigtigt. Du kommer måske ikke til at sove særligt meget, mens du er på festival, og derfor er det vigtigt, at de timer, du får sovet, er kvalitetssøvn.

Når du skal vælge, hvilken sovepose du skal tage med på festivalcamping, skal du huske at tænke på vejret. Hvor varm en sovepose, du har brug for, afhænger naturligvis af hvor varmt, det er om natten. Selv en varm sommeraften kan blive ret kold ud på natten, så undervurder ikke behovet for en varm sovepose.

En hyggelig lejr med festivalcampinggear

Når du er på festival med dine venner, er det sjældent kun for at høre musik. Ofte er det også de legendariske fester i lejren, der trækker. Derfor er det vigtigt at skabe en god lejr, hvor man har lyst til at være, uanset vejret – og det kan du kun med det rette festivaludstyr.

Til at beskytte mod sol eller regn, kan I med fordel investere i nogle parasoller eller pavilloner. Så kan I både søge skygge, hvis solen bager hele dagen, og I kan søge ly for regnen, hvis den danske sommer viser sig fra sin mere ubehagelige side. Det er næsten en uundværlig del af alles festivalcampinggear.

Festivalstole er også super praktiske i lejren. Med en festivalstol behøver du ikke sidde på jorden, og finder du en deluxe model med smart kopholder i armlænet, er dine drikkevarer altid inden for rækkevidde.

Underholdning i festivallejren

En festival er et sted, hvor leg er tilladt! Husk derfor at pakke nogle sjove ting i dit festivalkit. Bolde, badebassiner og vandpistoler – på en festival giver det point at medbringe noget af det, dit indre barn synes er sjovt. Ud over at I kan fordrive tiden, mens I venter på de gode koncerter, så vil de rigtige aktiviteter helt sikkert også tiltrække sjove og originale festivaltyper til jeres lejr. Og det er med til at skabe unikke festivalminder for livet. Derudover er der nogle ting som er praktiske at have med, og som kan gøre lejren til jeres hjem.   

Toiletgrej på festivalen

I dit festivalkit er de rigtige toiletartikler vigtige. Festivalcamping er ikke sjov med vabler, der gør ondt, fordi plasteret ligger og roder rundt i bunden af tasken. Pak derfor dine toiletartikler i en toilettaske – eller måske flere.

Det kan nemlig være en god ide at pakke de ting, du skal bruge dagligt, som fx tandbørste, tandpasta, håndsprit, solcreme, myggespray og evt. medicin i én toilettaske – og så pakke en anden med de ting, du ikke kommer til at bruge så ofte, som fx plaster, hovedpinepiller, shampoo, sikkerhedsnåle og gaffatape.

Husk håndklædet

Brusebade er måske ikke det, du får mest af, mens du er på festival, men det er alligevel en god ide at medbringe et håndklæde som del af dit festivalgear. På nogle festivaler er der mulighed for at svømme i en sø eller i havet, og så er det rart med et håndklæde.

Vælg gerne et håndklæde, der ikke er for stort, så det ikke fylder hele din taske. Hvis I har et farvetema i jeres lejr, kan du vælge et håndklæde, der matcher jeres tema. Ellers er det en god ide at vælge et i en særlig farve, så du nemt kan genkende dit eget håndklæde. 

Lige et par praktiske ting mere

Udover campinggear skal du også lige huske et par ting mere:

  • Solbriller og solhat – undgå at solen blænder og brænder hovedbunden
  • Gode sko og sandaler – så du kan rocke med til koncerterne
  • En lille taske eller et net til de ting, du gerne vil have ved hånden 

Hvis du har styr på alt det ovenstående, så har du husket det vigtigste festivalgear! 

Udforsk mere

Camping staycation i haven

Camping staycation i haven

Smukke must haves til strandturen

Smukke must haves til strandturen

Alt hvad du skal huske på din picnic

Alt hvad du skal huske på din picnic

Pakkeliste til den perfekte strandtur

Pakkeliste til den perfekte strandtur