Campingtur med familien

Har du styr på campingtjeklisten?

Hvad skal I have med på camping, når familien skal af sted? Når familien tager på campingtur, er forberedelse altafgørende for, at I alle sammen får en god tur. Få de bedste råd her til hvilket campingudstyr, I skal tage med på jeres campingtur, så det hele kører glat.

Det starter med et telt

Et godt telt er selvfølgelig det allervigtigste campingudstyr. Det er teltet, der sætter rammen for campingferien, for teltet er jeres hjem, mens I er af sted.

Når I skal vælge hvilket telt, der passer bedst til jeres familie, er det derfor vigtigt at se på, hvilke ønsker og behov I hver især har. Skal I kun bruge teltet til at sove i om natten, kan I måske nøjes med et mindre telt. Vil I derimod gerne have et fællesrum i teltet, hvor I kan være sammen, skal I vælge et større telt.

Øv jer i at slå teltet op hjemmefra, så I ikke starter campingturen med teltproblemer. Husk at finde et fladt og jævnt område at slå teltet op på, og vend gerne indgangen mod øst, så I kan åbne teltdøren mod solopgangen om morgenen.

Hold varmen ved sengetid

Når I skal på campingtur, er det vigtigt at forberede sovesituationen godt hjemmefra. På den måde bliver turen bedst for både store og små.

Soveposen er uundværlig på en campingtur. Den er hyggelig at krybe ned i efter en lang dag i den friske luft. Med en lommelygte og en god bog er det også den perfekte hule for både børn og voksne.


Det er ikke sjovt at fryse om natten. Husk derfor at vælge soveposer, der passer til klimaet. Hvis I allerede fryser inden sengetid, kan det være svært at få varmen i soveposen. Så få varmen, inden I skal sove. Lav englehop eller løb om kap i et sækkeløb med soveposerne.

I skal naturligvis også have noget at ligge på. Nogle mennesker foretrækker at holde campinglivet helt simpelt og vil derfor helst have et almindeligt liggeunderlag. Andre kan slet ikke sove på et liggeunderlag og vil hellere have en god og blød luftmadras.  Vælg den løsning, der passer bedst til jeres familie. Med en god nats søvn får I nemlig også det bedste ud af dagene.

Spisetid på campingturen

Måltiderne på årets campingtur er vigtige. Derfor er det også vigtigt at have det rette campingudstyr med til de hyggelige udendørs middage.

Møbler er altafgørende. Heldigvis kan man få gode campingmøbler, der kan slås sammen og ikke fylder alverden. Et spisebord og stole til hele familien skal I selvfølgelig have med. Vælg eventuelt en type stol, der både kan bruges som spisebordsstol og liggestol – flere funktioner i samme ting er altid en fordel i campinglivet.  

Hvis I gerne vil skabe lidt ekstra stemning ved middagsbordet, kan I tage en flot dug med og måske også noget engangsservice. På den måde kan I skrue op for hyggen samtidig med, at I slipper for opvasken.

Udendørs afslapning

Campingtur rimer på afslapning i sin reneste form. Campinglivet er det simple liv – tilbage til naturen og sundt for både krop og sjæl. For at få endnu mere ud af de de uendelige sommerdage er der flere ting, I kan tage med på campingturen. 

Skru ekstra op for de hyggelige aftener med vattæpper i ægte campingstil. Vattæpper er både hyggelige og praktiske, da de har flere funktioner. I kan både bruge dem, når I holder picnic i skyggen på de varme dage og som tæppe om aftenen, så I kan holde varmen, når duggen falder.

Når familien sidder sammen og putter under vattæpperne, er det hyggeligt med lidt lys. Solcellelamper er gode til camping. De lader op i sollyset, og de passer sig selv. I behøver ikke huske at slukke dem, og små børn kan ikke brænde sig på dem.

Leg og spil i det fri

En liste over campingudstyr skal også have spil med! Når familien er på camping, skal I selvfølgelig huske udendørs legesager. Tilpas aktiviteterne børnenes alder, og husk at børn og voksne i alle aldre kan finde glæde i en god vandkamp eller et spil petanque.

Når familien er på campingtur, er det oplagt at opfordre børnene til at være mere udenfor at lege, end de er normalt. I en travl hverdag, hvor teknologi ofte fylder meget, kan de små ting let falde i baggrunden og blive glemt. Prøv at lade familien genopdage glæden over det simple liv gennem leg og spil på campingturen – og skab minder for livet.

Udforsk mere

Camping staycation i haven

Camping staycation i haven

Smukke must haves til strandturen

Smukke must haves til strandturen

Alt hvad du skal huske på din picnic

Alt hvad du skal huske på din picnic

Pakkeliste til den perfekte strandtur

Pakkeliste til den perfekte strandtur