Børn i forskellig alder der hopper på trampolin

8 tips til bedre trampolinsikkerhed

At hoppe på en havetrampolin er et hit hos børn og barnlige sjæle. Det er en perfekt udendørsaktivitet, når solen skinner fra en skyfri himmel. At hoppe på trampolin er ikke ufarligt, og det er derfor vigtigt, at du passer godt på og har fokus på sikkerhed. 

Få tips og praktiske råd til, hvordan du opnår en optimal trampolinsikkerhed – både når havetrampolinen er i brug, og når den står uden opsyn i haven.

  1. Placér havetrampolinen på en jævn overflade – underlaget må ikke være beton, fliser eller asfalt.
  2. En trampolin skal stå mindst 2,5-3 meter fra træer, rækværk eller andre genstande, og du skal sørge for, at der er minimum 7,5 meter i frihøjde. Frihøjden afhænger dog også af trampolinen, så læs altid brugsvejledningen før brug.
  3. Medfølger der ikke et sikkerhedsnet til trampolinen, er det vigtigt, at du anskaffer et, da det mindsker risikoen for at hoppe ud over kanten og slå sig. Vær opmærksom på, at sikkerhedsnettet til trampolinen passer i målene.
  4. Benyt kun trampolinen én ad gangen. Sørg for at holde nettet lukket, når trampolinen er i brug.
  5. Hop det samme sted på midten, og lav ikke saltomortaler eller vilde spring – heller ikke når du skal ned fra trampolinen. Du skal altid have kontrol over dine spring.
  6. Tag højde for vejret – en våd springdug er glat og øger risikoen for ulykker.
  7. Tjek altid for fejl før brug. Sørg for at kantpuder dækker ramme og fjedre, efterspænd beslag, sørg for at bånd, sikkerhedsnet, møtrikker og skruer er korrekt monteret.
  8. Børn under 3 år bør ikke benytte trampolinen. Børn under 6 år må ikke hoppe på trampolin uden opsyn. En god idé kan være, at du fjerner stigen, så børnene ikke selv kan komme op på trampolinen.

 

Vedligeholdelse af havetrampolinen øger sikkerheden

At hoppe på trampolin er en sjov udendørsaktivitet i haven. Du kan forlænge de sjove timer og undgå trampolinulykker ved simpel vedligeholdelse af trampolinen.

Det er vigtigt, at du løbende tjekker, om dele på trampolinen er slidte eller defekte, da det kræver, at du får dem udskiftet. En jævnlig rengøring af springdugen er også med til, at du kan forlænge levetiden på din havetrampolin. Du kan bruge en fugtig klud til at fjerne snavs, og bagefter tørre efter med en tør klud, så trampolinen ikke er fugtig, og dermed glat.

Sådan stormsikrer du din trampolin 

En anden måde at forebygge trampolinulykker på er ved at stormsikre trampolinen. Et stormsikringssæt forhindrer, at havetrampolinen ikke blæser væk og forårsager fysisk eller materiel skade. Når du stormsikrer, skal du bruge minimum tre surringer til at fastgøre havetrampolinens ramme. Du kan ikke nøjes med at fastgøre trampolinens ben, da der er risiko for, at de trækkes skæve, og derved kan resultere i en ulykke.  

Udforsk mere

Hvilken type haveejer er du?

Hvilken type haveejer er du?

JYSK vælger ansvarligt skovbrug – og det kan du også

JYSK vælger ansvarligt skovbrug – og det kan du også

Camping staycation i haven

Camping staycation i haven

Skab forbindelse til naturen

Skab forbindelse til naturen