Parasolfødder til alle typer parasol

Valget af parasolfod afhænger af, hvilken type parasol den skal passe sammen med. Jo større parasol, desto tungere bør parasolfoden være. Køber du vores altanparasol, passer vores altanparasolfod dertil, da den ligesom parasollen er ”halv”, således at stangen kan skubbes helt ind til muren. Se desuden på hvert parasolfods specifikationer hvilken tykkelse parasolstang den passer med.

Hos JYSK finder du parasolfødder i plastik og granit, der vejer op til 45 kg. En parasolfod kan være tung og besværlig at flytte, så du kan vælge at købe en model med hjul og håndtag. Vær opmærksom på at ikke alle parasolfødder er frostsikre, og de bør derfor tages ind om vinteren. 

5 produkter
  5 produkter

  Hvor tung skal min parasolfod være?

  Der er mange parametre, der spiller ind, når du skal vurdere hvor mange kg. din parasolfod skal veje.

  Vores parasolfod af plastik er 12 liter i størrelse. Den vejer ingenting i sig selv, hvilket gør den let at tage med på tur, og kan der fyldes med vand eller sand, så den er tung nok til at holde på en parasol.

  Vores parasolfødder i granit kommer i hhv. 35 kg, 40 kg og 45 kg. Der er ikke en regel om, hvor tung en parasolfod skal være ift. en parasol, men jo større din parasol er, jo tungere parasolfod anbefaler vi. Det skyldes, at dugens overflade kan gribe mere vind, og dermed skal der mere vægt til at  holde den nede. Kan din parasolstang ”knækkes”, så dugen tippes, kan det også kræve lidt mere af foden at holde parasollen på plads.

  Andre faktorer at tage med i valget af parasolfod er eksempelvis om den skal stå i en vindstille krog, eller kommer til at stå et vindomsust sted i haven.

  En parasolfod kan derfor hurtigt blive meget tung og besværlig at flytte, så du kan vælge at købe en model med hjul og håndtag. Vær opmærksom på at ikke alle parasolfødder er frostsikre, og de bør derfor tages ind om vinteren.