Møbeldage - Spar op til 50%

Badeforhæng 150x200 cm i moderne badeværelse

Tips til rengøring af badeforhæng

Dit badeforhæng omfavner dig i det sekund, du træder ind i badet. Dette gælder også de bakterier, der sidder i det, og derfor er det vigtigt, at du sørger for jævnlig rengøring af dit badeforhæng.

Rengøring af et badeforhæng behøver ikke bestå af en masse kemikalier – du kan komme langt med få, enkle midler til en nem rengøring af badeforhænget. Følg vejledningen i blogindlægget her og få et rent resultat, uanset om det gælder vask eller afkalkning af dit badeforhæng. 

Sådan vasker du dit badeforhæng

Den mest simple måde at vaske et badeforhæng er ved at vaske det ved 40 grader. Badeforhænget kan med fordel vaskes sammen med et par håndklæder, da det hjælper snavset ud og giver hygiejniske og bløde håndklæder. Du skal dog huske at følge vaskeanvisningen og sørge for at hænge badeforhænget til tørre med det samme - og det er vigtigt, at du hænger det til tørre et sted, hvor der er god udluftning.

En vask af et badeforhæng ved 40 grader fjerner pletter, men er det lang tid siden, at du sidst har vasket dit badeforhæng, vil det formentligt ikke være tilstrækkeligt.

Hvis det er længere tid siden, at du sidst har vasket badeforhænget, skal du først vaske det med halvdelen af den normale dosering af vaskemiddel. Tilføj derefter én deciliter husholdningseddike, og vask badeforhænget igen. Efterfølgende skal du lægge badeforhænget i en balje med otte liter varmt vand, hvorefter du tilsætter 250 ml. almindeligt køkkensalt. Sørg for at opløse saltet og lad det ligge i blød i fire timer. Efter de fire timer hænger du badeforhænget til tørre med det samme.

Jævnlig vask af badeforhæng

Et badeforhæng bør vaskes med jævne mellemrum, da du på den måde sikrer dig, at bakterier og lugtgener holder sig væk. Du bør vaske dit badeforhæng minimum én gang i kvartalet. Lugtgener kan skyldes, at badeforhænget er en anelse for langt, hvilket kan give en jordslået lugt på grund af fugt. Det er derfor vigtigt, at du måler op, inden du køber nyt badeforhæng, så det passer i længden. Er badeforhænget for langt, vil du også opleve, at der er større sandsynlighed for gule skjolder. 

Afkalkning af badeforhæng

Et badeværelse skal være rent og pænt, men mange oplever, at deres badeforhæng får gule skjolder. De gule skjolder skyldes det høje indhold af jern i vandet, som også kaldes okker. Skjolderne er på ingen måde sundhedsskadelige, men det ser omvendt heller ikke særligt indbydende ud, og derfor er afkalkning af badeforhænget vigtigt.

Den bedste metode til afkalke et hvidt badeforhæng er at bruge pletfjerner, lægge det i blød eller bruge pulvervaskemiddel, der har en blegende effekt (i modsætning til flydende vaskemiddel). Tilsæt evt. et afkalkningsmiddel til vaskemaskinen - så afkalker du din vaskemaskine på samme tid, og det er da smart! Du kan også bruge eddike eller rodalon til at afkalke badeforhænget. Det kan dog være svært at fjerne den gule okker.

Rengøring af badeforhæng uden vaskemaskine

Skulle du stå i den situation, at dit badeforhæng ikke må komme i vaskemaskinen, kan du komme et snavset badeforhæng til livs ved hjælp af skurecreme. Påfør cremen og skrub svære pletter med en svamp. Lad cremen sidde i 15 minutter og skyl efterfølgende forhænget med lunkent vand. Du skal igen huske at bruge rengøringshandsker og at følge vejledningen på etiketten.

Værd at huske

Ved rengøring af et badeforhæng er det vigtigt at huske på at åbne vinduerne og tænde for ventilationen, når det skal tørre, og hvis du ikke har mulighed for at lade det tørre udenfor.

Ellers risikerer du, at fugten vil danne skimmel eller meldug. Skulle det ske, skal du starte forfra med rengøringen af badeforhænget.

Udforsk mere

Vores bedste tips til at fejre Valentinsdag derhjemme

Vores bedste tips til at fejre Valentinsdag derhjemme

7 smarte tips og tricks til at klare vasketøjet

7 smarte tips og tricks til at klare vasketøjet

I rampelyset: OSBY vinterbader badekåbe

I rampelyset: OSBY vinterbader badekåbe

Idéer til den perfekte julegave til ham & hende

Idéer til den perfekte julegave til ham & hende