Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

UDSALG OG ANDRE GODE TILBUD - SPAR OP TIL 60%

JYSK sætter fokus på bæredygtigt skovbrug

JYSK sætter fokus på bæredygtigt skovbrug

Dato:

Kategori: Have

I uge 12 er JYSK med til at fejre FSC® Ugen og sætter fokus på bæredygtigt skovbrug sammen med kunder, virksomheder og organisationer i hele landet.

FSC står for Forest Stewardship Council® og er en international non-profit-organisation, der arbejder for at sikre udsatte skovområder kloden rundt, så verdens skove også i fremtiden vil være fulde af liv.

FSC er samtidig en mærkningsordning, og mærket findes på træ og papir, som stammer fra bæredygtige skove eller andre ansvarlige kilder.

En fælles indsats

Brede samarbejder er kernen i FSC’s arbejde, hvor NGO’er og virksomheder sammen gør en forskel lokalt og globalt. Det skal FSC Ugen være med til at tydeliggøre, og derfor er temaet for FSC Ugen 2021 fællesskab. FSC Ugen tager afsæt i FN’s Verdensmål 17, der netop handler om partnerskaber og samarbejder.

JYSK har været medlem af FSC Danmark, siden FSC etablerede sit danske kontor i 2006.

Hvorfor vælge FSC?

Verdens skove har stor betydning for klima og miljø, da skove optager CO2 og udgør livsgrundlaget for mange plante- og dyrearter. Derfor er det vigtigt, at vi bruger skovenes ressourcer med omtanke.

FSC-mærket betyder, at træet kommer fra bæredygtige skove og andre ansvarlige kilder. Men FSC betyder også meget mere end det. FSC handler om både miljømæssig, social og økonomisk ansvarlighed.

Det betyder blandt andet, at indfødte folkeslag sikres deres traditionelle ret til brug af skoven, og at områder af kulturel eller religiøs betydning kortlægges og beskyttes. FSC-mærket betyder også, at de, der arbejder i skovene, er uddannede og har det nødvendige sikkerhedsudstyr. Samtidig er de sikret ordentlige arbejdsforhold, rimelig løn og retten til at organisere sig i fagforeninger.

I JYSK finder du FSC-mærket på en række af vores varer, blandt andet på alle vores træhavemøbler (FSC® N001715). Eksempelvis er ryg og sæde på BAGMARKEN solvognen olieret FSC-certificeret hårdttræ.

Solvogn i træ på terrasse


Inden udgangen af 2024 vil alle produkter og emballager i JYSK være FSC-certificerede. En vigtig milepæl, som JYSK netop har passeret, er optimering af emballagen på sengelinned og lagner, hvor plastik udskiftes med FSC-certificerede papbånd.

Se flere af vores FSC-certificerede varer her: 

Displaying 0 - 0 of 0