Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

BLACK FRIDAY - SPAR OP TIL 70%
Vi har i øjeblikket længere leveringstid
Pas på hinanden - husk at du også kan shoppe på JYSK.dk

JYSK sætter fokus på bæredygtigt skovbrug

JYSK sætter fokus på bæredygtigt skovbrug

Dato:

Kategori: Have

I uge 14 er JYSK med til at fejre FSC®-ugen og sætter fokus på bæredygtigt skovbrug sammen med kunder, virksomheder og organisationer i hele landet. FSC® står for Forest Stewardship Council® og er en international non-profit organisation og en mærkningsordning til træ og papir, som stammer fra bæredygtige skove. 

Temaet i årets FSC-uge er et globalt TAK fra skove i hele verden. Kampagnen skal gøre det tydeligt, at når du køber FSC-certificerede varer, så har det en positiv betydning for alle verdens skove. Ikke kun den skov, hvor træet stammer fra. Det skyldes, at når du vælger FSC, så støtter du FSC’s arbejde i hele verden – fra nordiske nåleskove til tropiske regnskove.

Hvorfor vælge FSC?

Verdens skove har stor betydning for klima og miljø. Derfor er det vigtigt, at vi bruger skovenes ressourcer med omtanke. 

FSC betyder, at træet kommer fra bæredygtige skove, hvor der ikke fældes mere træ, end skoven kan reproducere. Men FSC betyder meget mere end det. FSC handler om både miljømæssig, social og økonomisk ansvarlighed.

Det betyder blandt andet, at indfødte folkeslag sikres deres traditionelle ret til brug af skoven, og at områder af kulturel eller religiøs betydning kortlægges og beskyttes. FSC-mærket betyder også, at de, der arbejder i skovene, er uddannede og har det nødvendige sikkerhedsudstyr. Samtidig er de sikret ordentlige arbejdsforhold, rimelig løn og retten til at organisere sig i fagforeninger.

I JYSK finder du FSC-mærket på en række af vores varer, blandt andet på alle vores træhavemøbler (FSC® N001715). Eksempelvis er benene på VARMING stolene lakeret FSC-certificeret hårdttræ og bordpladen på YTTRUP bordet er i FSC-certificeret eukalyptustræ.

Havesæt i FSC-certificeret træ på solrig træterrasse


Også TAGEHOLM loungesættet med bord, sofa og stole i eukalyptustræ er FSC-certificeret.

Loungesæt i FSC-certificeret træ på solrig terrasse ved havet


FSC-mærket er din sikkerhed for, at træet stammer fra bæredygtige skove, hvor der samtidig tages hensyn til mennesker og dyr.  Når du køber FSC-mærkede produkter i JYSK er du med til at passe på verdens skove. 

Se flere af vores FSC-certificerede varer her: