Havekrukker i forskellige farver og størrelser

Skab unikke udendørs rum med levende rumdelere

Haven er mere end nogensinde blevet en udvidelse af huset. Derfor er det en god ide at overveje at dele den i forskellige sektioner - lidt som du allerede gør indenfor. Din stue har sikkert flere funktioner med en sofa-sektion, en spiseplads og måske også et læsehjørne eller et kontor. Tænk på din have på samme måde.

Den perfekte løsning til både små og store haver

Det kan være ret udfordrende at indrette en meget rummelig terrasse. Nogle gange er det en større udfordring end en lille gårdhave eller altan. En meget stor gårdhave kan meget nemt virke enten rodet eller meget tom.

En løsning er at opdele din terrassen i forskellige sektioner. Indret en spisesektion, et afslapningsområde og måske et sted, hvor børnene kan lege.

Har du en lille altan? Få ideer til at indrette den her. 

Brug din terrasse eller altan til fulde

Terrassen er traditionelt stedet, hvor vi spiser middag eller slapper af i en liggestol om sommeren.

Du kan få endnu mere nytte af din terrasse ved at dele den op i forskellige sektioner og skabe små krog og hjørner. Med havekrukker og plantekasser kan du dele den op i zoner, skabe en naturlig afgrænsning eller kamuflere et grimt hegn eller garage - mulighederne er uendelige.

Når du har et klart billede af, hvordan du vil bruge din terrasse, laver du en plan og overvejer, hvor du kan placere havemøbler og havetilbehør i forhold til hinanden. Glem ikke at bruge de elementer, der allerede er på din terrasse - fx et træ, et krog, et hegn, en søjle ...

Husk at overveje om du skal skabe læ for vinden eller skygge på solrige steder på terrassen. 

Bor du i et nybyggerkvarter? Brug havekrukkerne til at skabe lidt privatliv på terrassen. En plantekasse kan hjælpe dig med at skærme af, indtil din hæk er vokset op.

Indret et funktionelt udendørs køkken

Mange mennesker flytter køkkenet udenfor, når vejret er godt. En god måde at bruge dit udendørs areal på er at indrette et udendørs køkken. På denne måde kan du få mest muligt ud af sommervejret.

En hyggelig og speciel spiseplads

Indret en hyggelig spiseplads, hvor du har lyst til at spise middag hele sommeren. De fleste mennesker elsker at spise udenfor, når vejret er dejligt, så spisepladsen er en vigtig del af terrassen. Afskærm området med havekrukker og plantekasser og skab et rum, der danner ramme om skønne lange middage. 

Brug havekrukkerne til at adskille dit udendørs køkken fra spisepladsen. Husk at placere spisepladsen tæt ved indgangen til huset, så der er nem adgang.

Indret en afslapningsoase 

Reserver en del af din terrasse til fuldstændig afslapning. Kombiner et behageligt loungesæt og måske en solseng med bløde puder og tæpper og skab det perfekte udendørs opholdsrum til afstresning. 

Indret nye kroge på terrassen om og om igen 

En fordel ved at bruge havekrukker som mobile rumdelere er, at du nemt kan ændre din terrasse eller altan. Placer et par store planter sammen, og du har en rumdeler, som er let at flytte.

Giv din terrasse et stænk af farve ved at plante levende blomster i høje krukker. Lav et hyggeligt hjørne ved at placere to høje planter sammen. På denne måde kan du nyde en hyggelig stund omgivet af smukke farverige planter.

Udforsk mere

Guide: Vælg den rigtige hyndeboks

Guide: Vælg den rigtige hyndeboks

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Hvilken type haveejer er du?

Hvilken type haveejer er du?

Den perfekte havefest

Den perfekte havefest