Havemøbeldage - Spar op til 50%

Modulloungesæt i rattan til 4 personer

Sådan rengør du havemøbler i rattan

Uanset om dine havemøbler er af naturlig ratting eller polyrattan, som er et kunstigt produkt, har du gjort et klogt valg, hvis du ikke er fan af at vedligeholde dem. Og der er flere fordele med begge typer havemøbler i rattan.

Hvor polyrattan er lavet af syntetiske fibre, er rattan et naturligt materiale fra tropiske træer og planter. Både den kunstige og den naturlige version giver havemøblerne et let og luftigt udtryk og er stærke, men fleksible materialer, der er meget velegnede til arealer med store svingninger i temperatur og luftfugtighed. De er både praktiske og smukke og ikke to sæt havemøbler er ens. Oven i købet er de overkommelige i pris.


Begge typer rattan er modstandsdygtige over for slid. De er så holdbare, at de kan modstå både varme og kulde, og det klassiske look gør, at de kan holde mange år frem. Rattan kan sagtens matche resten af den eksisterende indretning eller farverne på din terrasse eller altan. På den måde er de et perfekt supplement, hvis du allerede har en møbleret terrasse eller altan og fx har brug for flere siddepladser.

Overtræk til havemøbler

Rattan er et stærkt materiale, men du skal stadig være forsigtig med solen, da den kan blege rattan og gøre det skrøbeligt. Rattanmøbler er typisk lette, så du kan nemt placere dem under et halvtag, når du ikke bruger dem. Hvis møblerne begynder at se nussede ud, kan du nemt rengøre dem.


De vil bevare deres gode udseende, hvis du en til to gange om året gør dem rent. Hvis du vil tage ekstra godt vare på dine havemøbler - eller slippe nemmere om ved rengøringen - så er det en god ide at købe et overtræk, der beskytter dine havemøbler mod vejr og vind.

Sådan giver du havemøblerne nyt liv

Du skal være lidt mere forsigtig med naturlig rattan end med den kunstige version. Start med at løsne og fjerne snavs eller belægninger med en stiv børste eller støvsuger. Gnid forsigtigt, så du ikke beskadiger overfladen, men sørg samtidig for at komme ind i alle revner. Måske kan du bruge en tandbørste til de steder, der er svære at komme til. Dyp en svamp eller en klud i sæbevand, vrid den godt og tør møblerne over. Gentag med rent vand og tør møblerne med en klud.


Processen er stort set den samme for kunstig rattan, men du behøver ikke være så forsigtig med dit vandforbrug. Du kan plaske sæbevand på møblerne, skylle dem af med rent vand fra haveslangen (brug ikke nogen form for højtryksrenser, da det vil beskadige møblernes finish) og lade det tørre i solen. Voila! Dine møbler er klar til endnu en sæson med solbadning og grillfester.

Udforsk mere

Sådan fjerner du alger fra dine havemøbler

Sådan fjerner du alger fra dine havemøbler

Sådan gør du dine havemøbler i træ forårsklar

Sådan gør du dine havemøbler i træ forårsklar

 Alt du behøver i én opbevaringsboks

Alt du behøver i én opbevaringsboks

Vedligeholdelse af havemøbler i træ

Vedligeholdelse af havemøbler i træ