Pakkeliste til den perfekte strandtur

Pakkeliste til den perfekte strandtur

Sommeren er over os, og en tur på stranden i det dejlige vejr er en oplagt idé for børn og voksne i alle aldre. Men hvad kan man lave på stranden? Og hvad skal du huske at pakke til strandturen for at skabe de bedste rammer for en dejlig dag? Læs videre her og bliv inspireret!

En hyggelig base

Hvad enten du skal på stranden med vennerne, alene eller med familien, er det vigtigt at have en hyggelig base – et sted, du kan ligge og dase, spise en is eller hygge dig med venner og familie. 

Et stort badehåndklæde er en perfekt base på stranden. Spred det ud på sandet eller i græsset og sæt eller læg dig godt tilrette. Når du er helt nede ved jorden, kan du også virkelig mærke det bløde sand eller græs under dig.

Hvis du ikke er så meget til at sidde eller ligge helt nede ved jorden, kan du medbringe en sammenklappelig liggestol i stedet. Så kommer du lidt højere op og kan bedre følge med i alt det, der sker omkring dig. 

Strandaktiviteter

Hvis du skal være på stranden en hel dag, er det en god idé at planlægge nogle aktiviteter, du kan lave på stranden. Hvis du ved, at du bliver rastløs af at ligge og dase, så tag en badebold eller et spil strandtennis med. Så kan du komme op og bevæge dig lidt i løbet af dagen og få brændt noget energi af. 

Hvis du mere er til stille aktiviteter, så tag et spil kort med. Så kan du både lægge en kabale alene og spille 500 med vennerne. Du kan også tage sandlegetøj med i form af spand og skovl og bygge et fint sandslot i vandkanten med børnene.

Beskyttelse mod solen

Lige så skøn som solen er, lige så meget skal du huske at beskytte dig mod de farlige stråler. Sørg derfor altid for at tænke skygge og solbeskyttelse ind i din strandtur – især hvis du er af sted midt på dagen.

Hvis du ligger i sandet, er det nemt at sætte en parasol fast. Så kan du ligge i hel eller delvis skygge, og undgå at blive forbrændt. Hvis du har planer om at skulle gå meget rundt på stranden, er en solhat uundværlig, da den giver skygge, uanset hvor på stranden du er. Husk desuden solcremen – og husk at smøre dig ind flere gange i løbet af dagen.

Picnic på stranden

Med til den perfekte strandtur hører selvfølgelig mad og drikke. Når du har ligget og slappet af, badet, spillet bold og løbet i sandet, er der ikke noget bedre end et skønt måltid med kølige drikkevarer.

Med en køletaske kan du sørge for, at al din mad og alle dine drikkevarer holder sig kølige og friske – også selvom vejret er varmt. Husk at pakke rigeligt med vand, så du ikke dehydrerer i solen. Til dessert kan du tage lækker udskåret frugt med, for eksempel vandmelon eller ananas. Det smager dejligt, og det er sundt og forfriskende i varmen.

Ren afslapning

En dag på stranden skal selvfølgelig indeholde afslapning – og gerne i rigelige mængder. Findes der noget bedre, end at ligge på sit håndklæde i sandet og betragte strandlivet udfolde sig – lige for næsen af én? Eller at lukke øjnene og nyde solens varme og lyden af havet.

Husk endeligt også at medbringe en god bog, dit yndlingsmagasin eller høretelefoner, så du kan spille den bedste sommermusik og skabe den perfekte strandstemning.

Strandsjov for børn

Børn elsker at komme på stranden og lege. Men hvad kan man lave på stranden med børn, hvis man er af sted hele dagen? Mulighederne er tæt på uendelige! Medbring for eksempel snorkel og svømmefødder eller et stort badedyr og slip ungerne løs til leg i vandet – og husk selvfølgelig at holde øje med dem.

Du kan også medbringe sæbebobler eller vandpistoler, de kan lege med. Eller hvad med at løbe om kap i det bløde sand, grave et stort hul, lege i klitterne eller samle fine sten og muslingeskaller? Kun fantasien sætter grænser!

Udforsk mere

Hvilken type haveejer er du?

Hvilken type haveejer er du?

JYSK vælger ansvarligt skovbrug – og det kan du også

JYSK vælger ansvarligt skovbrug – og det kan du også

Camping staycation i haven

Camping staycation i haven

Skab forbindelse til naturen

Skab forbindelse til naturen