Havemøbeldage - Spar op til 50%

Badeværelse med bænk med smykkeopbevaring og kurve med vaskeklude

8 ting du ikke bør opbevare på badeværelset

Indeklimaet på badeværelset er ofte fugtigt, og temperaturen svinger meget. Det er der mange ting, der ikke har godt af - også ting der naturligt hører til på badeværelset. Damper det meget, når du går i bad, eller har du et lille badeværelse, så læs videre og bliv klogere på hvilke ting, du med fordel kan beskytte eller helt flytte ud af badeværelset, og hvor de i stedet kan opbevares.

Hvad skal man passe på med at opbevare på badeværelset?

1. Parfume

Det kan være en dårlig idé at opbevare parfume på en hylde på badeværelset. De skiftende temperaturer kan få parfumen til at ændre duft over tid. Læg i stedet dine parfumer i en skuffe, hvor de bliver beskyttet både mod lys og de værste temperatursvingninger - eller flyt dem helt ud – måske til soveværelset.

2. Medicin

Mange har et medicinskab på badeværelset, men det er vigtigt at opbevare medicin, som der står på indlægssedlen. Noget skal opbevares koldt, mens andet godt kan tåle temperatursvingninger. Noget er fugtfølsomt, andet er lysfølsomt. Endelig er der spørgsmålet om sikkerhed - har du børn i huset, skal medicin opbevares uden for deres rækkevidde.

3. Makeup

Selvom du måske tager makeup på ude på dit badeværelse, kan opbevaring af din makeup på badeværelset være uhensigtsmæssig. Cremer, pudder og mascara har det bedst tørt og køligt, så sørg for at opbevare dine produkter i et skab eller en skuffe på badeværelset, eller indret en plads i soveværelset med sminkebord og et spejl.

4. Neglelak

Neglelak skal opbevares mørkt og køligt, så det er en dårlig ide at sætte det til udstilling på en hylde i badeværelset, selvom de små flasker pynter. Opbevar dem i stedet i en kurv, som kan stå i et skab eller i en skuffe. 

5. Smykker

Hvis dit badeværelse dugger til, når du tager bad, er det for fugtigt et miljø for dine smykker. Særligt hvis du har dem til at ligge fremme i en lille skål, så de får masser af ilt. Sammen med temperatursvingninger vil fugt og ilt få smykkerne til at miste farve og glans. Opbevar dine smykker i et smykkeskrin for at beskytte dem bedst muligt, eller flyt dem helt ud af badeværelset.

6. Elektronik

Ikke-vandfast elektronik og kabler hører ikke hjemme på frit liggende badeværelset. Selvom badevægten, hårtørreren og barbermaskinen umiddelbart passer godt ind på badeværelset, så skal elektronik ikke være permanent i et fugtigt miljø, hvis det ikke kan tåle vand. Læg det i en skuffe – om muligt i en kommode uden for badeværelset. 

7. Skrabere og barberblade

Skrabere og barberblade er oplagte at opbevare på badeværelset, hvor de bliver brugt. Desværre kan dampen fra badet og den høje fugtighed gøre barberbladene sløve, og i værste fald ruster de. Husk også at opbevare barberblade og skrabere i sikkerhed for børns pilfingre.  

8. Blade og bøger

Mange holder af at læse på badeværelset, men husk at tage bogen eller magasinet med ud igen. Fugt og papir er ikke en god kombination, og bøger skal opbevares tørt. En bogreol fyldt med gode bøger skaber varme og hygge for eksempel i stuen eller i arbejdsværelset. 

Husk at rydde op på badeværelset

Generelt er det en god ide at rydde op i gamle produkter, håndklæder osv. på badeværelset. Jo flere ting du opbevarer på badeværelset, jo mere er der til at holde på fugten. Få brugt den sidste rest creme eller shampoo og smid flasken ud, så den ikke fylder op og prøv at begrænse dig til én af hver fremover.

Udforsk mere

Vores bedste tips til at fejre Valentinsdag derhjemme

Vores bedste tips til at fejre Valentinsdag derhjemme

7 smarte tips og tricks til at klare vasketøjet

7 smarte tips og tricks til at klare vasketøjet

I rampelyset: OSBY vinterbader badekåbe

I rampelyset: OSBY vinterbader badekåbe

Idéer til den perfekte julegave til ham & hende

Idéer til den perfekte julegave til ham & hende