Møbeldage - Spar op til 50%

Kvinde organiserer sin opbevaring med kasser på en reol

Vores 7 bedste råd til, hvordan du rydder op i dit hjem

Synes du, at det til tider kan være svært at holde hjemmet fint og ryddeligt? Måske du kunne bruge nogle gode tips til, hvordan du kan rydde op og holde dit hjem ryddeligt og hyggeligt. Med vores 7 gode råd er du nemt og hurtigt tættere på at få klaret oprydningen, og samtidig kan en ordentlig organisering hjælpe med at gøre din hverdag lidt lettere.

1. Før du går i gang: Find en affaldspose, støvklud og en tom vasketøjskurv

Start oprydningen med at smide alt affald i affaldsposen, saml alt der ikke hører til i rummet i vasketøjskurven, tør alle flader med støvkluden og vupti; så er dit hjem præsentabelt igen.

2. Start altid med rengøring af alle flader

Tag én flade ad gangen – og undgå at rode på de flader, der allerede er blevet rengjort. Står du med ting, som ikke hører hjemme nogle steder, kan du samle dem i sengen eller sofaen og forholde dig til dem, når alle flader er rene.

3. Ryd op efter kategori og ikke efter rum

Start altid med de nemmeste kategorier, og arbejd dig hen imod de svære. Vi anbefaler, at du starter med kategorier såsom tøj og bøger og slutter af med ting med affektionsværdi.

4. Del oprydningen op i 3 kategorier

En stor del af oprydningen er at skille sig af med ting, som man ikke længere bruger eller har brug for. Organisér din oprydning ved at dele de ting, du ikke bruger, ind i 3 kategorier: "Smid ud", "Genbrug" og "Sælg".

5. Organisér med fokus på dine yndlingsting

Tøm fx skuffen med skønhedsprodukter, og vælg de yndlingsprodukter, som du ofte bruger. Smid resten ud eller giv dem væk. Det er meget nemmere at vælge ens yndlingsting frem for de ting, der skal smides ud.

6. Forlad aldrig et rum tomhændet

Med andre ord – ryd op regelmæssigt. Det virker måske oplagt, men det virker. Gør det til en vane aldrig at forlade et rum uden noget i hænderne. Overvej, hvor mange ting du kan få ryddet op hver dag.

7. Følg 80/20 reglen – 80% ryddeligt og 20% rodet

Acceptér, at 80% af dit hus er pænt og ryddeligt, og 20% er rodet. Ved at følge denne regel vil du opleve, at oprydning og rengøring kommer til at fylde mindre i dit liv både tids- og tankemæssigt.

Flere gode oprydningstips

Vi håber, at du kan bruge vores råd, og at kan hjælpe med at gøre oprydningen derhjemme lidt nemmere. Hvis du ikke kan få nok af vores tips, så er her 2 bonustips til dig:

Bonustip nummer 1: hæng dine bøjler den forkerte vej

Har tøjskabet brug for en seriøs oprydning? Så har vi det perfekte tip til dig. Start med at vende alle bøjlerne i dit tøjskab den forkerte vej. Hver gang du bruger et stykke tøj på en bøjle, så vender du bøjlen den rigtige vej igen. Tjek dine bøjler efter 2 uger og se, hvor mange bøjler, der hænger den forkerte vej. Med dette bonustip får du på en nem og visuel måde tydeliggjort, hvilket tøj du bruger, og hvad der bare fylder i skabet.

Bonustip nummer 2: anskaf dig en vasketøjskurv til rent tøj

Dette tip er perfekt til dig, hvis soveværelse jævnligt ligner en eksploderet tøjfabrik. Det er til dig, der lige skal prøve fem forskellige sæt tøj for at finde det helt rigtige. Lyder det som dig? Så skal du anskaffe dig en ekstra vasketøjskurv. Den skal bruges til det rene tøj, som du ikke lige har tid til at lægge sammen igen om morgenen.

Rengøring kan hjælpe med gøre hjemmet til et rart og sundt sted at være, der gavner dit mentale helbred og lader dig genoplade i ro og fred. Få flere tips til at forbedre indeklimaet, så dit hjem bliver endnu bedre. 

Udforsk mere

Sådan vælger du den rigtige skænk

Sådan vælger du den rigtige skænk

Guide til skoopbevaring

Guide til skoopbevaring

Indkøberens favoritter inden for dekorative kurve

Indkøberens favoritter inden for dekorative kurve

I rampelyset: TRAPPEDAL kollektionen

I rampelyset: TRAPPEDAL kollektionen