Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

DYNE- OG MADRASDAGE - SPAR 20-60%*

KØB NU
Havemøbler i træ

Sådan gør du dine havemøbler i træ forårsklar

Dato:

Kategori: Have

Tags: Havemøbler, Klargøring, Oliebehandling, Forår, Sommer

Foråret er over os, dagene bliver længere og længere, og inden vi får set os om, spiser vi frokost på terrassen. Men inden solens varme for alvor trænger i gennem, kan vi passende bruge lidt tid på at klargøre havemøblerne til en forhåbentlig lang og varm sommer. 

Træhavemøbler kræver vedligeholdelse for at klare vind og vejr. Solens stråler påvirker træet, og vind og regn kan ødelægge og give dine havemøbler et trist og kedeligt udseende, men med den rette pleje kan du forlænge deres holdbarhed markant. 


Derfor får du her gode råd til, hvordan dine træhavemøbler bør behandles, så de holder sig flotte i mange år.
 

Rengør dine havemøbler med trærens

Inden du oliebehandler dine havemøbler, bør alle overflader gøres omhyggeligt rene med trærens. Brug en stiv børste eller en højtryksrenser, for at undgå mug og svampeangreb, der kan være med til at misfarve og beskadige møblerne.

Giv dine træhavemøbler oliebehandling

Efter afrensning skal dine træhavemøbler oliebehandles. Du bør behandle dine havemøbler med træolie 2-3 gange i løbet af foråret/sommeren for at undgå, at de revner og udtørrer. Er de udsat for stærkt sollys, bør du give olie flere gange. Det er vigtigt, at møblet er helt tørt, inden du oliebehandler det.

Til oliebehandlingen, bør du benytte en olie, der er specielt velegnet til hårdttræ, som eksempelvis JUTLANDIA Care Hardwood Sealer Oil.

Sådan klares mug- og svampeangreb

Selvom du jævnligt behandler og plejer dine træhavemøbler med olie, kan der alligevel opstå mug og svampeangreb. Det kommer oftest til udtryk ved at dele af havemøblet bliver mørkere og i visse tilfælde sort.
Problemet kan som regel afhjælpes på følgende måde:

  1. Vask dine havemøbler med grundig trærens efter anvisningen på emballagen.
  2. Er dine havemøbler stadig mørke efter afrensning, kan de angrebne steder afvaskes med en kloropløsning, efterfulgt af en grundig skylning med vand.
  3. Virker klor heller ikke, er der kun sandpapir og knofedt tilbage. De angrebne steder pudses, indtil du når ned til frisk træ.

Uanset hvilken af metoderne, du benytter, anbefaler vi altid, at du efterbehandler med den type olie, der er beregnet til den pågældende træsort.

God fornøjelse med forårsklargøringen.

Terrasse med havebord og fire positionsstole