Din kurv

Din kurv er tom

Din kurv

Din kurv er tom

Gode råd til valg og opsætning af gardiner

Dato:

Kategori: Gardiner

Tags: Gardiner, Lamelgardiner, Rullegardiner, Persienner

At finde de rette gardiner til dit hjem kan godt være lidt af en jungle. Der findes nemlig et væld af løsninger: Lamelgardiner, plisségardiner og rullegardiner. Foruden selvfølgelig almindelige gardiner i stof. Hvad skal du egentlig vælge? 

Og så er der jo opsætning af gardinet. Har du styr på den? Her får du tips til valg af gardiner og montering af de mest almindelige gardintyper.

Klassiske gardiner i stof

Traditionelle gardiner i stof er med til at skabe stemning i et rum, og hvis du foretrækker gode gammeldags gardiner, er du langt fra alene. Gardiner i stof behøver nemlig hverken at være tunge eller kedelige.

I et romantisk soveværelse er stofgardiner et must, og du kan evt. kombinere tynde gardiner, der lukker lyset ind, med tykke gardiner eller mørklægningsgardiner til natten. Gardiner med søde motiver er også et sikkert hit på børneværelset. Mange foretrækker også gardiner i stuen for hyggens skyld.

Når det gælder opsætningen af gardiner, kan du gøre det selv eller vælge en totalløsning med opmåling og opsætning, hvor du får det hele, ligesom du vil have det – uden at løfte en finger.

Vælg den rigtige længde og bredde

Den rette længde og bredde på dine gardiner er afgørende for en smuk løsning. Ønsker du en gardinstang, så vælg en stang, der er ca. 20 % bredere end vinduet, og placér den 8-10 cm over vindueskarmen eller i selve loftet. 

Ved et stort vinduesparti, f.eks. i stuen, kan du med fordel dele gardinet op i flere længder. Det er praktisk, både når gardinet skal sættes op, og når det skal tages ned og vaskes.

Et gardin, der går helt til gulv, bør slutte ca. 3 cm over gulvet, mens gardinet i et vindue med vindueskarm bør slutte 8-10 cm under karmen – (eller 3 cm over en evt. radiator). 

Husk uanset gardinets størrelse at være opmærksom på topafslutningen. Ved opmåling skal du måle fra stangens underkant eller – hvis du bruger gardinringe – fra ringenes underkant.

Få flere gode råd til opmåling og opsætning af gardiner her. 

Lamelgardiner – standard- eller specialmål?

Lamelgardiner er en løsning, der bliver stadig mere udbredt. Og med god grund. For lamelgardiner giver rummet et stilfuldt udtryk. Desuden er afskærmningen fleksibel, fordi lamellerne kan indstilles i forskellige vinkler, der tillader større eller mindre mængder lys at trænge ind.

De store, lodrette lameller gør sig flot i både store og mindre rum, og efterhånden er priserne kommet ned, hvor de fleste kan være med. Når du køber lamelgardiner, medfølger der beslag til montering.

Lamelgardiner fås i mange standardmål, og du kan selv afkorte både længden og bredden på dine lamelgardiner. Endelig kan du bestille lamelgardiner i specialmål klar til opsætning. 

Rullegardiner og persienner

Rullegardiner og persienner er en anden populær gardinløsning. Begge løsninger er prisbillige og praktiske. Med en persiennesaks kan du nemt afkorte en aluminiumspersienne i både længde og bredde. Rullegardiner kan kun tilpasses i bredden. Plisségardiner er en anden populære gardinløsning. 

Opsætning af rullegardiner eller persienner klarer du nemt selv ved hjælp af de medfølgende beslag. 

Gardiner i specialmål

For korte gardiner er lidt som for korte bukser, så her gælder kun ét råd: Undgå det!

Hvis du ikke er så heldig at finde færdigsyede gardiner, der passer til målene på dine vinduer, kan du bestille gardiner i specialmål. Du kan også bestille en totalløsning fra JYSK, og få Gardinbussen hjem til dig. Ved bestilling af gardinbussen du professionel rådgivning, opmåling og montering. 

Få praktisk hjælp til at sy selv

Hvis du er praktisk og kreativ, kan du vælge selv at kaste dig over symaskinen, når du skal have nye gardiner. 

En tommelfingeregel lyder, at bredden af dit stof skal være det dobbelte af vinduets bredde. Når du skal vurdere stofforbruget, skal du desuden tage højde for tillæg og evt. mønsterspild. I guiden her finder du masser af gode råd om gardinløsninger, opsætning og syning af egne gardiner. 

God gardinjagt!

Helle Category Buyer, Gardiner
Birte Fernando

Hej
Jeg har lige købt en gardinstang art nr. 5214103 med runde hjørner. Der medfølger et par beslag til væggen, men ingen instruktioner. Kan I hjælpe mig hermed, da jeg ikke kan se hvordan disse beslag skal skrues i samt sættes sammen med gardinstangen.

På forhånd tak!

Med venlig hilsen
Birte Fernando

Ida

Hej Birte, Tak for din henvendelse. Vi beklager meget at der ikke har været en instruktion med. Vores indkøber er informeret. Du kan finde instruktionen online her: http://jysk.dk/gardiner/gardinstaenger/gardinstaenger/kirschstang-160-30... - under samlevejledning.

Lotte Justesen

Hej
Vi har en stue på 2. etage som er sydvendt og om eftermiddagen når solen står højest og vamer mest, bliver vores stue som en bageovn. Kan vi undgå varmen ved at vælge en bestemt type gardin? Vi har kigget meget på lamelgardiner. Vores vindue/dør til altanen er 200 x 200

Ida

Hej Lotte, Tak for din kommentar. Hvid slår solens stråler retur, men tror desværre ikke at det helt kan sænke temperaturen. Du kan bestille vores gardinbus hjem til dig, her kan du modtage rådgivning og bestille gardiner som passer perfekt til din stue. Læs mere om vores gardinbus her: http://jysk.dk/gardiner/gardiner-specialmal/gardinbus

ingemaje lange

Jeg har købt og monteret et mærklægningsgardin med plastbeslag og kædetræk 140 cm, ca 220 kr.
Gardinet kan imidlertid ikke rulles helt op, da sammenkoblingsledet på kæden går på inde i kædehuset.
Jeg må sige, at vejledningen er meget ringe med små billeder og i uklar rækkefølge. Jeg har forglves ledt efter en video fra Jysk om montering. Det har en del andre firmaer.

Håber I kan hjælpe.

Ida

Hej Ingemaje, Tak for din henvendelse. Jeg vil anbefale dig, at kontakte din nærmeste JYSK butik og informere dem om problemet med kædehuset. På hjemmesiden ligger de nyeste opdaterede samlevejledninger på rullegardiner - disse kan du finde her: http://jysk.dk/gardiner/rullegardiner/morklaegningsgardiner/rullegardin-... (under Samlevejledning).

Oliver Fabien Blom Diallo

Jeg har lige købt et hven lamelgardin, men der var ikke nogen vejledning til hvordan man samler det og monterer det - hvordan gør jeg?

Ida

Hej Oliver, Tak for din henvendelse. Det er meget beklageligt, at der ikke har været en samlevejledning med dit lamelgardin. Du kan finde samlevejledning på varen under vareinformation. /ida

Erik

Hvordan monter man Splejsestykker? Når man vil samle to gardinskinner Mvh Erik

Danielle

Jeg har lige købt et Rullegardin mørklæg BOREN ovenlys hvid som ikke vil blive nede det ruller hele tiden op? Har ikke nogen brugsanvisning.

Ida

Hej Danielle, Tak for din henvendelse. Du kan finde samlevejledning på varen under vareinformation. http://cdn2.jysk.com/ttr/ai/200803.pdf /Ida

Ole

Hej

Linket i Jeres monteringsvideo til lamelgardin ROGEN virker ikke. Hverken direkte link http://rtube.nl/red115 eller QR koden.

Birgitte

Hej Ole.Tak for din kommentar. Jeg beklager naturligvis, at linket i samlevejledningen ikke virker. Her er det korrekte link https://www.youtube.com/watch?v=-2AhiYgrmYg. Vi sørger for at få rettet fejlen i samlevejledning. Mvh. Birgitte 

Sanne

Hvis vi bestiller gardinbussen til at komme og opmåle flere vinduer, koster det så 199 kr per vindue eller 199 kr i alt?
Hvad koster det at få gardinerne sat op herhjemme ?
Mvh Sanne

Birgitte

Hej Sanne.Det koster 199 kr. for at gardinbussen kommer ud og måler  op – uanset om det er 1 eller 20 vinduer. Hvis du vælger at købe gardiner, trækker vi de 199 kr. fra din ordre.Pris for monteringMontering opstart (pr. adresse): 995 kr.Montering af persienner, plissé-, rulle- og foldegardiner og gardinerstænger: 250 kr. pr. stk.Montering af lamelgardiner og gardinfag: 350 kr. pr. stk./Birgitte  

Pia Dam

Hej. jeg er meget interesseret i de folde gardiner i har. Men enter er de 80 cm brede, eller også hopper de op til 100 cm.. Og jeg skal jo så bruge dem i 90 cm.. Hvor nemt er det at tag de 10 cm af den på 100 cm ??
Mange hilsner Pia

Birgitte

Hej Pia. Er man lidt ferm til at sy, så kan man godt tage af dem i siderne, men der skal tages lige meget af i hver side. /Birgitte

Dorit

Vores lamelgardiner hænger over radiatorskjulere og de lameller, der hænger over ventilationshullerne, buer. Lamellerne, der hænger i enderne, er stadig lige. Kan det være rigtigt at de ikke kan tåle varmen fra radiatorerne?

Birgitte

Hej Dorit. Hvis der er tale lameller med mørklægning, er de mere følsomme over for temperaturudsving end lameller uden mørklægning, fordi de har fået en speciel overfladebehandling. Men det bør dog ikke påvirke lamellerne så meget, at de ikke kan lukke tæt. I så fald er du velkommen til at henvende dig i en af vores butikker eller kontakte kundeservice på tlf. 70 80 81 90, som vil hjælpe dig. /Birgitte

Adm

Hej jeg har købt rullegardiner, 80 cm i bredden. Men da jeg får dem op kan jeg se de ikke er brede nok. Da jeg måler selve gardinen er de faktisk 77 cm.
Det er lige de 3 cm jeg mangler for at dække ordenligt til.
Hvordan kan det være at det ikke passer i cm som der stårmi beskrivelsen?

Birgitte

Hej. Alle vores mål på rullegardiner og andre former for blinds er det fuldemål, dvs. også inkl. beslag. Derfor skal man regne med, at stoffet på et rullegardin er ca 2-3 cm mindre end målet, som står på pakken. /Birgitte

Parvin

Den instruktion der er med til plissegardinerne fra jer, er uduelige. Er der en video eller andet hvor man kan se hvordan man monterer gardinet? :-)

Birgitte

Hej Parvin. Jeg er ked af at høre, at du ikke kan bruge den instruktion, der følger med. Jeg håber, at du kan bruge videoen om montering her: https://gardiner.jysk.dk/faq-plissegardiner /Birgitte

Jørn Okbo

Vil gerne sætte persienne op på min altandør. Rammen er af plastic og må ikke boret i. Hvad gør jeg?

Birgitte

Hej Jørn. Du kan bruge dette beslag, som limes på din altandør: http://jysk.dk/gardiner/tilbehoer-vaerktoej/tilbehoer/multibeslag-med-ta... eller du kan bruge dette beslag, hvor du sætter det over kanten på døren: http://jysk.dk/gardiner/tilbehoer-vaerktoej/tilbehoer/multibeslag-til-pl... /Birgitte

Mette

Hvordan monterer man jeres gardin wire? det er bare en lang wire med øskner og kroge... hvordan skal enderne side fast?

Birgitte

Hej Mette Krogen skal skrues ind i væggen, og øsken skal skrues ind i wiren, og derefter hænger man wiren op. /Birgitte

Heidi

Jeg kunne godt tænke mig at købe rullegardin Duo ALSTEN til stuen. Her har jeg vinduespartier, som ville kræve, at jeg valgte 2 sektioner 120 x 180, hvor det ville være nødvendigt, at bredden justeres til 116 x 180 pr. gardin, kan man selv justere bredden, og hvad så med topskinnen?

Birgitte

Hej Heidi. Rullegardinet Duo ALSTEN kan desværre ikke afkortes i bredden. Du kan i stedet bestille et lignende rullegardin i specialmål: https://gardiner.jysk.dk /Birgitte

Tobias

Jeg købte igår, i samråd med en medarbejder, et GLAN lamelgardin på 300cm, da der ikke var flere af den ønskede længde på 250cm på lager.

Jeg står og skal til at korte den af med godt en meter, kan jeg godt det? Vejledningen viser op til 50cm, hvor mange lameller der skal fjernes.

Birgitte

Hej Tobias Ja, det kan du godt. Du skal bare tage dobbelt så mange lameller af som der er skrevet til 50 cm. Vi har kun skrevet op til 50 cm i vejledningen, da lamellerne springer med 50 cm i mål på, det vi sælger. Alle lameller kan afkortes ned til ca 30 cm i bredde. /Birgitte

Susanne

Jeg har lige købt plissé- og rullegardiner til hele huset hos jer (Anholt, Saltholm og Tomma), og sidder nu og prøver at finde ud af, hvordan de skal monteres.
Alle vejledninger ser mega-komplicerede ud - både mht. evt. forkortelse og selve opsætningen,. Selv emballagen er håbløs at åbne uden at ødelægge helt (og så kan jeg jo ikke returnere?), og desuden misvisende: Der står uden på, at man skal bruge boremaskine, skruetrækker + saks, men inden i kan man så se, at man også skal have nedstryger og 'skalpelkniv'... hmm, lidt sent at få den information....

Jeg vil derfor se, om man kan få professionel hjælp, men kan ud fra denne tråd se, at I opkræver 250 kr per plissé/rulle-gardin? Det kan da ikke være rigtigt? Hvis det er SÅ kompliceret for jeres professionelle montører at sætte et gardin op, at I skal kræve 250 kr for det, så bør I da slet ikke sælge gardinerne til almindelige kunder? Er der ingen andre muligheder for hjælp?

Mvh. Susanne

Birgitte

Hej Susanne 1) Vejledningen med værktøj uden på er kun for at vise, hvad man skal bruge for at montere varen ikke for at afkorte. 2) På ANHOLT er der QR kode, som linker ind til en video, hvor du kan se, hvordan varen monteres. 3) Det er lidt kompliceret at afkorte især ANHOLT, da der er snoretræk som er mere advanceret end på andre plissegardiner. Der er miniature modeller af alle rulle- og plisségardiner i butikken, hvor du kan se, hvordan de er monteret. 4) Pakningerne er lukket på denne måde for at sikre, at vi ikke får mange pakninger i butikken, som bliver brudt. Aftal evt med butikken om varen kan returneres, hvis pakken har været åben. 5) JYSK yder ikke hjælp til opsætning af de varer vi har i butikken, kun af vores specialmålsgardiner. Prisen på montering af specialmål er til en montør, som er ekstern. 6) Har du ikke prøvet at afkorte rulle- eller plisségardiner før, så er det lidt af en opgave, men med tålmodighed kommer man lagt. De nyeste monteringsvejledninger kan findes på JYSK.dk inde på selve varen. /Birgitte

Merry

Jeg har købt et foldegardin. der sidder 3 små ringe om hver snor. skal de fjernes, hvis ikke hvad så? De er meget svære at rykke ned. venlig hilsen Merry

Birgitte

Hej Merry. De 3 ringe er med til at børnesikre gardinerne. I samlevejledningen kan du se, hvordan de skal monteres. På JYSK.dk på det gardin, du har købt, kan du finde samlevejledningen. /Birgitte

Jørgen

Hvordan monteres splejsestykker på gardinstængerne når de skal monteres på vægbeslag, der er ingen vejledning nogen steder

Birgitte

Hej Jørgen. Vi sørger for at lægge en vejledning ind på produktet hurtigst muligt. /Birgitte

Søren

Jeg har købt et rullegardin Roller Blind Blackout Boren Skylight mål: 61,3 x 121,5 White. Produkt nummer: 5510502.
Brugsvejledninger oplever jeg er mangelfuldt, og vanskelig at tyde.
Hvor på Jysk.dk kan jeg finde en video eller tydelig og klar brugsvejledning?
Mvh
Søren

Birgitte

Hej Søren. På produktet kan du se en mere udførlig samlevejledning end den er i pakken: https://jysk.dk/gardiner/rullegardiner/moerklaegningsgardiner/rullegardi.... Vi har desværre ingen videoguide til dette gardin, men vi arbejder på at få det. /Birgitte

Thilde

Hej. Jeg står og mangler mørklægninggardiner (rullegardiner) i soveværelset. Jeg skal bruge en på 76cm i bredden og en på 81,5cm i bredden. Kan jeres gardiner på 80cm tilpasses det eller hvad kan jeg gøre her?
Mvh

Birgitte

Hej Thilde Alle vores rullegardiner kan afkortes ned til 30 cm i bredden, så det kan du godt. /Birgitte

Persiennenewbie

Jeg skal havde persienner op, og kan godt matche bredden men længden er snarre et problem, hvordan forkorter man en persienne? og hvor nemt er det hvis man er mere håndværker en håndarbejdeværker?

Birgitte

Hej Ja, du kan godt forkorte persienner i længden, men det kræver lidt snilde. Tag endehætterne af den nederste skinne og løsn snoren forneden. Fjern den nederste skinne og pil persiennerne ud af snoren. Sæt den nederste skinne og snoren på igen. Sæt endehætterne på skinnen igen, klip snoren af til den rigtige længde og bind enderne sammen igen. Pt. indeholder vores samlevejledninger ikke en guide til at afkorte i længden, men vi sørger for at få opdateret dem hurtigst muligt. /Birgitte

Martin

Hej Jysk,

Jeg har lige købt nogle rigtig flotte lameller hos jer som jeg egentlig er meget tilfreds med! Men jeg kan dog ikke få selve lamellerne til at "dreje" ret meget når der er rullet for, hvilket vil sige jeg ikke kan lukke ret meget lys ind når der er rullet for og jeg river i kæden med perler på? Hvordan løser jeg dette? Eller kan de kun åbnes meget lidt.

Med venlig hilsen
Martin :-)

Birgitte

Hej Martin Det lyder umiddelbart som en reklamation. Kontakt butikken, hvor du har købt dem eller ring til vores kundeservice på tlf. 70 80 81 90. /Birgitte

Tina

Hej
Jeg er lige flyttet ind i en fremlejet lejlighed, og kunne godt tænke mig nogle mørklægnings rullegardiner. Der må ikke bores i lejligheden. Så har i nogle beslag der evt. Limes på eller et andet alternativ så jeg Lan lukke lys ude?

Birgitte

Hej Tina Ja, du kan bruge disse beslag med tape: https://jysk.dk/gardiner/tilbehoer-vaerktoej/tilbehoer/multibeslag-med-t... /Birgitte

Peder Pedersen

Hej. Jeg har for få dage siden modtaget mine nye lamelgardiner i specialmål. Der er vedlagt en monteringsvejledning, som er på størrelse med en halv a4 side. Derudover er den med meget små og utydelige billeder og måske nok lidt mangelfuld. Har I en monteringsvejledning online, eller en video?

Birgitte

Hej Peder Du kan se en videoguide til montering her https://gardiner.jysk.dk/faq-lamelgardiner /Birgitte

Pia Andersen

Købt gardinstænger dd. Og der skal monteres et splejsestykke. I skriver den 8.2 at I vil lægge en vejledning ind hurtigst muligt. Kan ikke den findes. Vil I linke til vejledningen, så jeg kan få sat stængerne op

Birgitte

Hej Pia Her er linket http://cdn3.jysk.com/ttr/ai/867995.pdf. Det kan også findes under 'Samlevejledning' på produktet. /Birgitte

Asger

Hej
Jeg har up and down plissegardiner, men en par af de små plastik dimser der sidder forenden af snorene brækkede da jeg afmonterede dem fornylig.
Kan man få lov at købe disse seperat?

Mvh
Asger

Birgitte

Hej Asger Desværre har vi ikke disse som reservedele i vores sortiment, men du kan prøve at kontakte din nærmeste JYSK butik, måske har de nogle liggende fra returneringsvarer. /Birgitte

nicolai nielsne

hej hvad koster det at for en montør til at komme og sætte lamelgadiner op

Birgitte

Hej Nicolai Det er kun muligt at bestille montering, hvis du køber specialmålsgardiner (opstartsprisen er 950 kr. og 350 kr. pr. gardin). /Birgitte

Karin Krüger

Har købt Anholt up&down plissegardin, men kan ikke se nogen monteringsvejledning. Hvor kan man finde det?

Birgitte

Hej Karin Der bør være en monteringsvejledning i pakken og en QR-kode til en video. Er det ikke tilfældet, kan du sende skrive til bsm@jysk.com, og så sender jeg dig en vejledning. /Birgitte

Troels

Hvordan skal vægbeslagende (VARENUMMER: 5220507) sættes op? Der er ingen vejledning med, og jeg er på bar bund.

Birgitte

Hej Troels. Beslaget skal monteres på væggen. Du skal bruge de huller i beslaget, hvor skruet er vist på billedet. /Birgitte

Vivi Birgit

Hvis man køber Jeres mørklægningsgardiner med rynkebånd, kan man så godt sætte dem op på gardinstangen UDEN at skulle bruge gardinringe ?

Birgitte

Ja det kan du godt. Der er løbegang bag ved rynkebåndet. Jeg vil lige gøre opmærksom på, at disse gardiner ikke er 100% mørklæggende, da det er en vævet metervarer - de er ca. 90%. Hvis du ønsker 100%, vil jeg anbefale rullegardiner. /Birgitte

Dorte Elleby

Hører der beslag med, hvis jeg køber Lovund plissegardin 90 x 130cm til prisen 299kr.? Eller skal de købes ved siden af?

Birgitte

Hej Dorte. Ja, der følger beslag med til væg- og loftmontering. Hvis du vil montere rullegardinet på et plastvindue, skal du bruge en anden type, som skal købes ved siden af. Der følger altid beslag med til alle former for vinduesafskærming i JYSK, men der medfølger ikke skruer, da vægtyper er forskellige og derfor kræver forskellige former for skruer og rawplugs. /Birgitte

Gitte O.

Hej,
Kan man flytte kædetrækket til den anden side på jeres rullegardiner efter mål?
Har I de rullegardiner der er let gemmensigtige men tager sollys - de er lavet i et materiale der føles som 'plastik'er nok stof der er coatet, nærmest lidt netagtigt materiale?

Pft.

Ida

Hej Gitte. Når du bestiller gardiner i specialmål, vælger du om dit rullegardin skal være højre eller venstre betjent. Vi har i vores sortiment ikke rullegardiner der er let gennemsigtige men tager sollys. Jeg har sendt din forespørgsel videre til vores indkøbsafdeling, de arbejder hele tiden på at udvide vores sortiment. /Ida

Gitte Davidsen

Hej.
Vi har købt lamelgardiner og monteret dem, men vi kan ikke få lamellerne til at dreje - kan der mon sidde en lås vi har overset?
Det gælder alle 3 lamelgardiner og ikke kun et enkelt.
Hilsen Gitte

Ida

Hej Gitte, Hvilke lamelgardiner har du købt? Har du afkortet dem? Hvis ja, kan de være fejl samlet efter. Hvis nej, så lyder det umiddelbart som en reklamation. Kontakt butikken, hvor du har købt dem eller ring til vores kundeservice på tlf. 70 80 81 90. /Ida

Helke

Jeg har købt en vara gardinstNg til bade for hæng, men fatte ikke noget som helst vejledningen. Stangen skal kunne række fra 110 cm til 200 cm, men jeg kan ikke trække den fra hinanden, skrue den længere eller noget som helst. Måske lidt mere informative tegninger og en lille bitte smule tekst kunne hjælpe

Birgitte

Hej Helke Jeg er ked af at høre, at du ikke kan få samlet din VARA gardinstang. Det lyder ummiddelbart som om der er tale om en reklamation, hvorfor jeg vil bede dig om at kontakte vores kundeservice på flf. 70 80 81 90. /Birgitte

Inger Sørensen

Hej. Jeg vil gerne montere mine up-and-down gardiner i vinduets lodrette karm, da bunden (den vandrette karm) er af metal. Kan det lade sig gøre? På forhånd mange tak for svar. Mvh Inger

Camilla

Hej Inger. Tak for din kommentar. Det er muligt at montere disse enten på vindues rammen eller i karmen. Det er desværre de eneste to muligheder, der er, med mindre det drejer sig om vippe/tilt vinduer (plast), så kan der købes beslag til dette, som også skal monteres i karm eller på vinduet. /Camilla

Bente

Er ved at skulle montere et Boren mørklægningsgardin på vores tagvindue. Den medfølgende vejledning er temmelig svær at gennemskue. Skal sideskinnerne afkortes, så de starter ca. 5 cm. under "tværliggeren"?
På jeres hjemmeside er der en video nedenunder billedet af gardinet, men den viser ophængning af et helt andet produkt. Forefindes der ingen videovejledning? Mvh. Bente.

Camilla

Hej Bente. Det kommer an på, hvilket vindue du har. Såfremt det er et Velux MK08 vindue, så skal sideskinnerne ikke afkortes. Er det et Velux M08, så skal skinnerne afkortes der, hvor der er en marketing på skinnerne. Den nyeste opdaterede samlevejledning ligger under selve produktet. Link: https://cdn2.jysk.com/ttr/ai/893392.pdf /Camilla

Sara

Hej jeg har købt grå mørklægnings rullegardiner til min stue- men kan det være rigtig det gå vender ud af og sølv ind ad... kan man ikke vende det? Vh Sara

Louise

Hej Sara. Rullegardinet skal rulles helt ud og rulles den anden vej rundt, når det rulles ind igen. Så er det vendt :-) Du kan også se vores video om montering af rullegardiner. Klik på fanebladdet "Video" her: https://jysk.dk/gardiner/rullegardiner/moerklaegningsgardiner/rullegardi... /Louise

Pernille

Vi har lamelgardiner monteret på en skinne og kom til at åbne vores terrasse dør op, så en af dem (lamellerne) knækkede - og nu kan vi når vi trækker i snoren kun rulle 4 lameller for og de øvrige bliver hængende i en klump efter vores den knækkede. Kan vi på nogen måde reparere dette? Evt få ny skinne eller noget?

Louise

Hej Pernille. Det lyder til, at der er behov for en ny skinne. Dem sælger vi desværre ikke løst, men hvis du henvender dig i den nærmeste JYSK butik, kan du være heldig, at de har en liggende. Det er ikke noget butikkerne normalt gør, men vi krydser fingre for dig. /Louise

Anja

Hej

Min mor har købt trådløst plissegardin, men den er blevet “slap” når man ruller den op, kan man stramme den op og hvordan?

Vh Anja

Louise

Hej Anja. Hvis det er et ANHOLT eller LOVUND plisse-gardin, kan snoren strammes i øverste beslag. FEDJE og EGHOLM plisse-gardiner kan ikke strammes, så henvend dig i stedet til din nærmeste JYSK-butik, hvis det er et af dem, der er problemer med./Louise

Laila

Hej,
Kan jeres lamel gardiner monteres på en skråvæg ? De skal evt fungere i en gavlende med vinduer og døre.

Louise

Hej Laila. Vores lamelgardiner kan monteres på en skråvæg - du skal skal disse forlængerled: https://jysk.dk/gardiner/tilbehoer-vaerktoej/tilbehoer/forlaengerled-til.... 12 stk. dækker en meter lamelstang. /Louise

Heidi

Forhandler I lamelgardiner, der åbner til begge sider samtidig eller skal man altid vælge enten højre eller venstre side?

Louise

Hej Heidi. Vi har lamelgardiner som åbner til begge sider som Gardiner i specialmål. Du kan læse mere og bestille her: https://jysk.dk/gardiner/gardiner-specialmal /Louise

Jeppe D

Plissegardin med skjulte snore der ikke længere vil trække helt op, kan de strammes op på en eller anden måde?

Louise

Hej Jeppe. Hvis det er et ANHOLT eller LOVUND plisse-gardin, kan snoren strammes i øverste beslag. FEDJE og EGHOLM plisse-gardiner kan ikke strammes, så henvend dig i stedet til din nærmeste JYSK-butik, hvis det er et af dem, der er problemer med./Louise

Maria

Kære Jysk
Jeg vil gerne sætte rullegardin på en altan dør, dog ser det ud, at hvis jeg sætter den på selve døren, så kan jeg ikke åbne altandøren helt og har en chance til at knække beslaget. Jeg kan ikke sætte beslaget på toppen af karmen, da jeg kan heller ikke åbne døren. Har I nogle gode råd?
Tak,
Maria

Louise

Hej Maria. Tak for dit spørgsmål. Da beslagene er monteret for enden af rullegardinet er der desværre ikke de helt store muligheder for montering. Du kan evt. montere det oven for dørkarmen, og så sørge for at rulle gardinet helt op, når døren er åben./Louise

Britt

Hej,har lige et spøgsmål ang et badeforhæng men hvad hedder de dimser der hænger forneden ?

Louise

Hej Britt. Mener du mon tyngdebånd, som man bruger til gardiner? Vi har et her: https://jysk.dk/gardiner/gardintilbehoer/tyngdebaand-310cm-14g-indvaevet Bemærk at det skal syes ind i en lille løbegang for neden. /Louise

Ellen

skal opsætte færdigkøbte gardiner på min altan, hvor det kun er muligt at hænge dem op fra loftet. Jeg har forestillet mig glideskinner, men jeg kan ikke finde en vejledning i at hænge glideskinner op i loftet. Kan det ikke lade sig gøre?

Louise

Hej Ellen. Tak for din kommentar. Der er huller i glideskinnen til montering i loftet, så det er bare finde de skruer, som nu passer til loftmaterialet og skrue skinnen i. God arbejdslyst :-) /Louise

Lissie Andersen

Har lige købt et Isi gardin, men kan ikke sætte det op, da det er en rodet, og dårlig brugsanvisning der er med. Kan I hjælpe? Tak.

Louise

Hej Lissie. Tak for din kommentar. Kan det være IDSE duo rullegardinet, du henviser til? Den nyeste opdaterede samlevejledning ligger her under fanebladet "Video": https://jysk.dk/gardiner/rullegardiner/duo-rullegardiner/rullegardin-duo.... Jeg håber, at den hjælper jer. /Louise

Jimmy Würtz

Hej

Jeg har købt gardiner hos jer:-700005776
Dato 04.04.18

Kan i hjælpe med en som kan sætte dem op snarst

Louise

Hej Jimmy, du bedes kontakte vores kundeservice: kundeservice@JYSK.com eller tlf. 70 80 81 90, de kan hjælpe dig videre. /Louise

Marie Nielsen

Hat købt et Tomma mørklægningsgardin og undrer mig over opsætningen. Kan det virkelig passe at det skal sidde omvendt på for at det sorte vender indad. Altså at flaben vender ud i mod rummet og ikke tættest på vinduet? Ellers er det jo den sølvfarvede bagside der vender ind mod rummet?

Louise

Hej Marie. Tak for din kommentar. Rullegardinet er rullet op, så man kan se farven, når man køber rullegardinet. Hvis du gerne vil have det rullet den anden vej, kan du blot rulle det helt ud og rulle det op modsat. Der er ikoner i monteringsvejledningen, der viser hvordan. Du kan også se monteringsvideoen som ligger her: https://jysk.dk/gardiner/rullegardiner/moerklaegningsgardiner/rullegardi... Vælg fanebladet "Video". /Louise

Lone

Hej,

Jeg har to vinduer begge på 50 cm. i bredden.
Jeg kunne godt tænke mig lamelgardiner til disse.
Kan jeg nøjes med at købe én på 100x250, og dele den?
Vil der ikke mangle nogle produkter ved at gøre sådan, og i såfald, hvilke produkter vil jeg skulle ud at skaffe, så jeg ikke skal købe to gange 100x250?

Hilsen Lone

Louise

Hej Lone. Tak for din kommentar. Desværre kan du ikke nøjes med at købe ét lamelgardin på 100x250 cm, da du kommer til at mangle snoretræk og drejemekanisme, som vi ikke sælger separat. I stedet kan du bestille lamelgardinerne i specialmål. De kan laves i præcis den bredde og længde, som du ønsker, og er lige til at sætte op: https://gardiner.jysk.dk /Louise

Karina Friis Darling.

Jeg har købt rullegardiner ved jer 180x170 Agermynte og i butikken hvor vi købte den fik vi af vide den kan afkortes op til 7,5 cm i bredden. Men når vi ser på vejledningen står der kun 4 cm i bredden - det duer ikke da vores vindue kun 174 cm ? Stemmer det at det kun er 4 cm ?

Louise

Hej Karina. Tak for din kommentar. Et rullegardin kan afkortes helt ned til 20 cm i bredden. Det, monteringsmanualen viser, at du skal trække 4 cm fra vinduesbredden. Hvis vinduet fx er 173 cm bredt, skal stoffets bredde være 169 cm. F står for fabric (stof) og W står for Width (bredde). /Louise

Mette

hej
hvor finder jeg en vejledning til at afmontere plisse mørklægningsgardin med touch?
snoren indeni gardinet er sprunget - kan man selv skifte den?

Louise

Hej Mette. Tak for din kommentar. Desværre kan snoren ikke skiftes. Hvis du har haft gardinet i under 2 år, kan du evt. gøre brug af vores reklamationsret. Læs mere her: https://jysk.dk/vilkaar-og-betingelser /Louise

Jonas

Hej, jeg står med et af jeres rullegardiner, hvor snoren i kædehuset er faldt af. Hvordan sætter jeg den ind igen?

Louise

Hej Jonas. Tak for din kommentar. Send os en e-mail på kundeservice@jysk.com att: Louise - så sender jeg dig en film, hvor du kan se hvordan. /Louise

Birgit Lind

Vi har lige købt Mørkelægningsgardiner Tomma i sort. Skal det aluminiumsfarvede ved ud mod minduet eller ind mod værelset?

Louise

Hej Birgit. Tak for din kommentar. Den aluminiumsfarvede side skal vende udad moed vinduet og den sorte side indad mod værelset./Louise

Birgit Lind

Hej Louise.

Hvis det aluminiumsfarvede skal vende ud mod vinduet, er de forkert rullet på stangen. Skal gardinet ikke løbe på den modsatte side af stangen i forhold til værelset. Og ikke op over stangen og ned? (håber du forstår)

Louise

Hej Birgit. Tak for din kommentar. For at man kan se farven på rullegardinet, er det rullet modsat ift. hvordan det virker mest mørklæggende. Derfor skal det rulles helt ud og rulles op modsat, så det kommer til at sidde så tæt på vinduet som muligt. /Louise

Karina

Hej
Vi har købt mørklægnings lamelgardiner men hvordan skal de vende ?
Mønsteret ind af eller ud af
Kh. Karina

Louise

Hej Karina. Tak for din kommentar. Mønstret skal vende ind mod rummet, så I har noget pænt at se på :-) /Louise

Sigrid

Jeg har købt en gardinskinne og jeres 6 cm vægbeslag, men jeg kan slet ikke hitte ud af, hvordan man sætter gardinskinnen i beslaget. Har I en samlevejledning?

Lisbet

Hej Sigrid Vi beklager, at skinnen giver dig udfordringer. Må jeg bede dig om at kontakte vores kundeservice, som kan være behjælpelige og som har mulighed for at sende dig materialer. Tak og rigtig god dag. E-mail: kundeservice@JYSK.com Tlf. +45 70808190 /Lisbet

Hans

Hej har købt 2 stks Lovren blinds. Har med møje og besvær sat den ene op, men har påtænkt at flytte en længere ud i karmen. Kan ikke finde ud af hvordan jeg får beslagene ud igen. Hvad er trixet? Kan man se hvordan man gør nogen steder ? Jeg sidder med den anden gardin og beslag i hånden for at afprøve forskellige metoder, men kan heller ikke få den ud igen :( :(

Birgitte

Hej Hans Jeg er ked af at høre, at monteringen af LOVUND gardinet volder dig besvær. På produktet kan du se en video https://jysk.dk/gardiner/plissegardiner/lysdaempende-gardiner/plissegard.... Hvis den ikke hjælper, så kontakt vores kundeservice på tlf. 70 80 81 90. /Birgitte

Helle Lykkemark Wittendorff

Hej
Vi har købt skylight blackout blind boren rullegardin til ovenlysvinduer.
I skriver at man skal læse manualen. Manualen er ikke ret meget værd. Der står ingen mål. Jeg har læst tidligere spørgsmål om ovennævnte gardin fra februar 2017. Besvarelsen var at i arbejdede på en video til opsætning af gardin boren skyligh. Hvor kan vi finde videoen på opsætning?
Mvh
Helle Lykkemark Wittendorff

Birgitte

Hej Helle. På produktet https://jysk.dk/gardiner/rullegardiner/moerklaegningsgardiner/rullegardi... er der en video, der viser, hvordan du sætter rullegardinet op. Videoen ligger sammen med billederne eller under fanen 'Video'. Bruger du en mobil, finder du den ved at skifte 'Vareinformation' til 'Video'. Jeg håber, at det hjælper dig. /Birgitte

Mona ring

Hej, jeg har sorte lamel gardiner , når de er lukket og solen står lige på er der sådan nogle små knappenåls huller i nogle af lamelgardinerne er det normalt ?
Eller er der fejl på dem ?

Louise

Hej Mona. Tak for din kommentar. Hvis det er mørklægningsgardiner, er det ikke normalt. Hvis det er almindelige lamelgardiner, så kan der være små "nålemærker" i vævningen. Kontakt evt. din nærmeste JYSK-butik for vejledning. /Louise

Jesper

Hej.
Vi har købt lamelgardiner til hele huset og det er blevet super godt.
Der er dog 2 af dem, hvor drejesystemet ikke virker, det larmer når man trækker i kæden eller sætter sig fast. Kan vi selv fikse det på en eller anden måde, for kvitteringe kan vi ikke finde desværre.

Louise

Hej Jesper. Tak for din kommentar. Hvis du har afkortet lamellerne i bredden, kan de være samlet forkert, så de ikke vil dreje og kæden sætter sig fast. Ellers så kontakt din nærmeste JYSK-butik eller kundeservice@JYSK.com for at levere lamellerne retur. Læs mere om vores returregler her: https://jysk.dk/blog/returner-dit-koeb-naar-som-helst /Louise

Emma

Hej, findes der et beslag i jeres sortiment som ikke kræver at der bores i væggen/ i mit tilfælde dørkarmen?

Louise

Hej Emma. Tak for din kommentar. Vi har kun universalbeslag til vinduer og døre og vinduer som kan åbnes. Vi har desværre ikke andre beslag, som ikke skal skrues fast. /Louise

Lene

Hvor finder jeg vejledningen til afkortning af rullegardin?

Louise

Hej Lene. Tak for din kommentar. Du kan finde vejledningen til afkortning af rullegardinet på siden med produktet - fx her: https://jysk.dk/gardiner/rullegardiner/lysdaempende-gardiner/rullegardin.... Linket ligger øverst under "Varinformation" og hedder "Samlevejledning". Har du flere spørgsmål, så tag evt. fat i vores kundeservice på kundeservice@JYSK.com eller tlf. 70808190. /Louise

Lene

Vi har købt plissegardiner til plastic dør og vindue.. Der følger et metal stykke med huller i, er det ikke beregnet til og bore op i vindueskarmen,når vinduet kan lukke ud af? Kan ikke finde nogen steder,hvor det vises hvordan man bruger det beslag der følger med til indadgående plastvinduer....

Louise

Hej Lene. Tak for din henvendelse. For at vi bedst kan hjælpe dig her på bloggen, har vi brug for at vide, hvilket produkt, du har købt? Alternativt kan du henvende dig til vores kundeservice: kundeservice@JYSK.com eller tlf. 70808190 /Louise

lotte

kan man sætte to lamelgardiner sammen og trække alle lamellerne helt ud til den ene side?

Louise

Hej Lotte. Tak for din kommentar. Det kan desværre ikke lade sig gøre at sætte to lamelgardiner sammen. Du kan evt. bestille lamelgardiner der passer lige til dit vindue i specialmål - se her: https://jysk.dk/gardiner/gardiner-specialmal. /Louise

Ole

Jeg har Anholt up and down i hele huset. De er fede når de sidder rigtigt, men de nederste plasticdimser som sidder på snorene er simpelthen for spinkle. Jeg har knækket mange af dem når man skal hive gardinerne opad, og det kan ikke være rigtigt at man så ikke kan skaffe nogle nye dimser. Gardinerne er ikke billige. Kan man virkelig ikke appellere til fabrikken om at sælge dem som tilbehør i poser med 5 i hver ? Jeg har både hvide og sorte gardiner. Det er altså rigtig øv :-(

Louise

Hej Ole. Tak for din kommentar. Det er et rigtig godt input og noget, som vi vil arbejde på at få ind i vores sortiment i fremtiden. Indtil da kan du henvende dig i den nærmeste JYSK-butik og få hjælp. /Louise

Ditte

Hej med jer.
Vi har købt Rogen lamelgardiner. Alle dem i havde er 250 cm lange, men vores vinduer er kun 160 høje. Jeg kan simpelthen ikke se nogle stede, hvordan man afkorte selve lamellerne?? Kan i hjælpe med hvordan man gør? De er jo syet i begge ender.
De bedste hilsner

Ditte

Louise

Hej Ditte. Tak for din kommentar. Du kan se på denne side, hvordan du gør: https://jysk.dk/gardiner/lamelgardiner/lysdaempende-gardiner/lamelgardin.... Vælg fanen ”Video”, hvor der er instruktion ca. fra 2:05. /Louise

Kommentarer

VIND ET GAVEKORT PÅ 3000 KR.