Havemøbeldage - Spar op til 50%

Sommerdyne på seng

Køl ned med en god sommerdyne

Oplever du en ringere søvn i varme sommernætter, og vågner du til tider under en klam og svedig dyne? Så er det måske på tide at overveje en sommerdyne, der kan hjælpe dig til en bedre søvn gennem årets varme nætter. Varmen i sommermånederne kan gøre din søvn urolig og usammenhængende, og det kan forringe din koncentrationsevne og ikke mindst dit velvære i løbet af dagen. Har du først haft en god sommerdyne, så kan du ikke undvære den igen.

Den store forskel på sommer- og vinterdyner ligger i, at vinterdynens primære funktion er at isolere og holde på kropsvarmen, hvorimod sommerdyner leder overskudsvarmen fra din krop væk. 

Hvilken type fyld skal sommerdynen have? 

I JYSK opdeler vi vores dyner efter deres isoleringsevne i kategorierne "Ekstra varm", "Varm" og "Sval", hvor "Sval" også betegnes "sommerdyner". Det er dynens vægt i kombination med dens fyld, der afgør, om den kan betegnes som "Sval". De fleste sommerdyner vejer mellem 200 og 600 gram, og hvis du ønsker en let dyne, anbefaler vi en sommerdyne med høj bæreevne og med naturfyld, da den falder dejligt og let til kroppen. En sommerdyne med en mindre mængde isolerende fyld leder hurtigere fugt og varme væk, end helårs- og vinterdyner gør. Er du til en dyne, som ikke er for let, men stadig sval, anbefaler vi en silkedyne eller en fiberdyne. Besøg evt. din nærmeste JYSK-butik, hvor vores dygtige personale kan hjælpe med at finde den dyne, som passer til netop dine behov.

Sov med to forskellige dyner 

63 % af danskerne sover med den samme dyne året rundt. Vælger du derimod en sval sommerdyne, når temperaturen stiger, og en varmere vinterdyne til de kolde nætter, vil du få en mere behagelig søvn. Med en sommerdyne slipper du for at blive vækket af varmen midt om natten. Vi anbefaler derfor, at man har to forskellige dyner – en sval dyne om sommeren og en varm dyne om vinteren.

Sover du med to forskellige dyner i vinter- og sommerhalvåret, vil du også opleve, at din varme vinterdyne holder længere, da sved og fugt skader holdbarheden. 

Læs mere om sommerdyner og hvordan du vedligeholder dem her.

Se alle sommerdyner her. 

TUSINDFRYD sommerdyne

Udforsk mere

Hvad er bedst: Andedun eller gåsedun?

Hvad er bedst: Andedun eller gåsedun?

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

TEMPRAKON hjælper dig med at få en bedre søvn

Sikkerhed inden for babydyner og juniordyner

Sikkerhed inden for babydyner og juniordyner

Dyne og pude med plantebaseret tekstil

Dyne og pude med plantebaseret tekstil