Få tips til at sove godt på flyvet

Sådan sover du godt på flyveturen

Rejsen er bestilt, og I glæder jer til en masse nye oplevelser. Hvad enten der er tale om et smut til en nærliggende destination eller en rejse til den anden side af planeten, er flyveturen noget, der for de flestes vedkommende bare skal overstås.

En god måde at bruge rejsetiden på er ved at sove på flyet – så ankommer du også veludhvilet. Læs videre her og få gode råd til at sove på fly, inspiration til at flyve med babyer og andre gode flytips.

Skab gode betingelser for afslapning

Hvis du gerne vil sove, mens du er i luften på dine flyrejser, kan du med fordel planlægge lidt på forhånd. Du kan nemlig lettere falde i søvn på et fly, hvis du har skabt gode betingelser for det.

Gør det derfor så behageligt for dig selv som muligt. Det gør det nemlig lettere at falde i søvn. Tag blødt tøj på – gerne lag på lag, så du let kan variere din påklædning efter temperaturen i flyet. Børst tænder, inden du stiger om bord. Sørg for at trykudligne lufttrykket i dine ører, når flyet letter og lander, så du ikke får ørepine. Det kan du gøre ved at tygge tyggegummi eller gabe.

Du kan også have glæde af at medbringe sovebriller og ørepropper, så du kan lukke lys og larm ude. Støttestrømper er også en god idé, da de sørger for, at dine ben ikke hæver for meget, og det giver mere ro. 

Sid godt og blødt

Søvn er vigtigt for, at du kan fungere, og et flysæde giver selvsagt ikke de bedste betingelser for god søvn. Heldigvis er der flere ting, du selv kan gøre, for at gøre sædet mere behageligt. Et af de bedste råd til at sove på fly er at medbringe en god nakkepude til fly.

Med en nakkepude til fly får dit hoved den nødvendige støtte, mens du sover, uanset om du har vinduespladsen eller ej. Sørg endelig også for at takke ja til de puder og tæpper, du får tilbudt i flyet. Jo blødere du sidder, jo bedre.

Tænk over, hvad du spiser og drikker

Når du skal sove i et fly, er det en god idé at overveje nøje, hvad du indtager inden afgang, og mens du er i luften. Det har nemlig stor indflydelse på din søvn. Som udgangspunkt skal du undgå sukker, koffein og alkohol, hvis du gerne vil sove bedre.

Så gem chokolade, den gode kop kaffe og vinen til du er fremme, og spis i stedet sunde snacks, og drik te og vand. Dermed giver du din krop de bedste betingelser for at falde i søvn på flyet.

Sov godt på lange flyrejser

Hvis du skal flyve i mange timer, har du sikkert særligt brug for at sove på flyet. Både fordi dele af flyturen måske ligger om natten, og for at indstille dig på tidsforskellen, så du ikke får jetlag.

Hvis du skal flyve i mange timer, vil du højst sandsynligt både have perioder, hvor du er vågen, og hvor du sover. Når du er vågen, kan du med fordel gå lidt rundt i flyet. Det er godt for blodcirkulationen, og du vil føle dig mindre rastløs efter en tur op og ned ad gangen.

Flyv med baby uden skrig og skrål

Det, de fleste forældre frygter mest, når de tager deres små børn med ud at flyve, er, at børnene skriger hele vejen. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at undgå gråd, når du flyver med din baby.

Mange småbørn oplever trykket i ørerne som meget voldsomt. Sørg derfor altid for at have noget med til dit barn, der kan lette trykket. Det kan være en sut, noget at drikke eller noget at spise. Babyer og børn må gerne have vandflasker og sutteflasker med op i flyet, selvom de er større end 100 ml.

Mor og barn på flyrejse

Få din baby til at sove på flyrejsen

Når du skal op i et fly med din baby, håber du sikkert på problemfri søvn hele vejen. Et godt råd til at få din baby til at sove i flyet er at gøre situationen så genkendelig som mulig. Medbring derfor din babys dyne, sovedyr og nattøj. Så ved den lille, at det er sovetid.

Hvis din baby er vant til at blive båret i en vikle eller en bæresele, kan det også være et godt redskab at have med i flyet. Hvis din baby ikke kan finde ro i flysædet, kan det sikkert lade sig gøre på mors eller fars mave, mens I går en tur på gangene.

Husk også at bevare roen, selv hvis din baby er urolig. Hvis du selv er rolig smitter det af på dit lille barn. Rigtig god tur!

Udforsk mere

Camping staycation i haven

Camping staycation i haven

Smukke must haves til strandturen

Smukke must haves til strandturen

Alt hvad du skal huske på din picnic

Alt hvad du skal huske på din picnic

Pakkeliste til den perfekte strandtur

Pakkeliste til den perfekte strandtur