Stue med trægulv

Få effektive tricks til at fjerne skomærker og ridser

Hvordan undgår du ridser i gulvet, sorte mærker på væggen og sorte streger fra sko på trægulvet? Rengøring af gulv og gulvpaneler er vigtigt, men der findes også andre effektive tips til at forebygge ridser i gulvet og sorte streger på gulvpaneler. Vi har samlet 8 af dem her.

1. Brug filtpuder under stole og møbler

Et godt trick til at undgå ridser i gulv og sorte streger er at bruge filtpuder - også kaldet møbelsko under stole og borde. På den måde undgår du, at dine møbler misfarver gulvet eller laver ridser, når du bruger eller flytter rundt på dem.

2. Brug stoleunderlag på kontoret

Beskyt gulvet mod både snavs, slid og ridser med et stoleunderlag under din kontorstol.

3. Undgå udendørs fodtøj indenfor

Streger på gulvet og sorte mærker på væggen skyldes ofte brug af udendørs sko indenfor. Der kan også sidde småsten og snavs under dine sko, som kan ridse gulvet. Hvis du selv eller dine gæster glemmer at tage skoene af, inden I går ind, kan en dørmåtte ved både hoveddøren og terrassedøren tage det værste snavs. Husk også at højhælede sko og fodboldstøvler er særligt hårde ved gulvet, og derfor bør stilles ved indgangen. 

4. Beskyt gulvene med tæpper

Du kan minimere slitagen på gulvet og forebygge ridser og sorte streger ved at bruge løse tæpper i din indretning. Brug dem der, hvor I færdes mest som eksempelvis i spisestuen eller dagligstuen. Der er mange fordele ved tæpper i indretningen. 

5. Vær forsigtig med støvsugeren

Sorte mærker på væggen og streger på gulvet dukker ofte op efter du har kørt en tur med støvsugeren. Selvom det er fristende at få rengøringen overstået i en fart er det alligevel en god ide at være forsigtig omkring gulvpaneler og lister, så du undgår at de grimme mærker og ridser.

6. Klip kløer på dine kæledyr  

Skarpe kløer fra hunde og katte ridser let gulvet, og det er derfor en god idé, at du får klippet kløer på dine kæledyr. Derudover har kæledyr det også med at slæbe småsten og snavs med ind boligen, som let laver ridser eller misfarver gulvet. En god idé kan derfor være, at du børster poterne af på dit kæledyr, inden det kommer ind i huset.  ​

7. Hvis uheldet er ude på et lakeret gulv

Din gulvtype har stor betydning, når du skal fjerne sorte mærker fra sko og lign. Til lakeret og oliebehandlet massivt trægulv samt parket-, laminat- og vinylgulv skal du bruge et blødt, lyst viskelæder. Visk forsigtigt, indtil de sorte streger er væk. Er det ikke nok til at fjerne dem, så kontakt producenten af dine gulve og hør, hvad de anbefaler dig at gøre. 

8. Hvis uheldet er ude på et ubehandlet eller sæbebehandlet trægulv

Har du et ubehandlet eller sæbebehandlet massivt trægulv, skal du i stedet bruge en rengøringssvamp med vand og gulvsæbe, som er egnet til trægulv. Brug 1 dl sæbespåner blandet op med 5 liter vand. Alternativt kan du forsøge at slibe forsigtigt med sandpapir i træårernes retning. 

Udforsk mere

Find den perfekte studentergave

Find den perfekte studentergave

Bedste ideer til eksamensgaver

Bedste ideer til eksamensgaver

Gaveidéer til Mors Dag

Gaveidéer til Mors Dag

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion

Giv hjemmet et forårsboost med ny kollektion