Hyggelig altan med loungesæt

Få en hyggelig og funktionel altanindretning

Er du så heldig at have en altan, har du mulighed for at lave et lækkert og indbydende uderum. Med den rette indretning af altanen kan du sætte dit personlige præg og gøre den til et dejligt sted at nyde sommeren. Læs med og bliv inspireret til, hvordan din altanindretning bliver rigtig god – også når det gælder indretning af små altaner.

Spiseplads på altanen

Når du indretter altanen med spiseplads, kan du nyde mange solskinstimer ude i det fri. Uanset om du har en stor eller lille altan, så findes der udendørsmøbler, der passer til lige netop din altan og dine behov. Logikken er naturligvis; Jo mindre altan, jo mindre møbler og vice versa med store møbler til store altaner. 


Funktionalitet er alfa og omega for, at du bliver glad for din altanindretning. Det nytter ikke noget, at altanmøblerne sluger al pladsen, eller at de står så tæt pakket, at det er besværligt at sætte sig til rette. Vælg lette cafésæt til indretning af en lille altan, hvor du blot behøver spiseplads til et par venner. De praktiske og minimalistiske cafesæt optager ikke mere plads end højest nødvendigt. Har du lidt mere plads at gøre godt med, så kan du bedre fråse med komforten og vælge lidt større møbler, som du vil elske at læne dig tilbage i.


Der er mange havestole at vælge imellem, når du vil indrette altanen med en komfortabel spiseplads. Tilføjer du et  havebord, følger du trenden inden for altanindretning, hvor det er populært som aldrig før at have udendørs spiseplads.

Udendørs frirum med altanafskærmning

Hvis du bor i et område, hvor altanerne ligger tæt side om side, vil du sikkert gerne have mulighed for at afskærme din altan fra andres blikke. Dermed får du også mere privatliv til solbadning. Du har flere gode muligheder, når det gælder indretning af altan med afskærmning. Brug f.eks. et solsejl eller en parasol, som også beskytter dig mod skarpe solstråler.

Er der en bestemt side af altanen, du ønsker afskærmet pga. vind, støj eller andet, så er en idé til altanindretningen at bruge en solid loungestol til at afskærme altanen med. En bænk med opbevaring til hynder kan også fungere som afskærmning. Endelig kan en stor altankrukke også klare jobbet. 

Udendørs afslapning og altanhygge

Er afslapning helt central i din altanindretning, så er en hængekøje et must. Det smarte ved en hængekøje er, at den nemt kan pakkes ud og væk igen. En hængekøje egner sig derfor også godt til indretning af en lille altan.

Det er ofte de små ting, der giver stemning og understreger hyggen i indretningen af altanen. Det kan være en lyskæde, et sjovt fuglehus, blomster eller bløde puder og tæpper, som du kan slænge dig i. Alt sammen er med til at gøre det rart at være på altanen. Husk at vælge materialer, der tåler udelivet.

Indretning af lille altan

Når du skal indrette en lille altan, må du starte med at prioritere, hvad der er vigtigst for dig. Der vil sandsynligvis ikke være plads til både solstol, spiseplads, krukker mm. Et godt kneb til at få altanen til at syne større er at bruge små luftige møbler i altanindretningen. Små taburetter er også smarte, fordi de både kan anvendes som stol og bord 

Måske har du ikke plads til meget mere end én enkelt stol, men så kan du til gengæld vælge en let og luftig loungestol i et lækkert design, som giver din altanindretning wow-faktor.


Du får mere råderum til indretning af en lille altan, hvis du tager altansiderne i brug. Der kan du hænge krydderurter og planter i små altankasser. På samme måde kan du ophænge lanterner på altanens gelænder eller evt. i loftet, hvis altanen er overdækket.

Når du har fået godt styr på altanindretningen, er der ikke andet tilbage end at sætte sig godt til rette og nyde en kold forfriskning på den nyindrettede altan. 

Udforsk mere

Guide: Vælg den rigtige hyndeboks

Guide: Vælg den rigtige hyndeboks

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Guide: Sådan vælger du det perfekte havebord

Hvilken type haveejer er du?

Hvilken type haveejer er du?

Den perfekte havefest

Den perfekte havefest