Inspiration til fornyelse af dit soveværelse

Soveværelset bør være et sted, hvor du kan slappe helt af. Hvis det er rodet, livløst eller upersonligt, så er det tid til at forny det.
Heldigvis er det nemt at skabe forbedringer i dit soveværelse. Uanset om det skal være noget stort eller noget lidt mindre, kan vi hjælpe dig godt på vej.
Se vores tips og tricks til at puste nyt liv i dit soveværelse på en nem og personlig måde.

x
x

Skab orden i soveværelset

Der bør selvfølgelig være plads til, at du kan smide en trøje et tilfældigt sted, når du er på vej ud af døren, men orden bidrager til en mere rolig atmosfære i dit hjem.
Hvis du har svært ved at holde styr på tingene i dit soveværelse, kan det være fordi det har brug for sin egen plads.
Tøj, sko, smykker og andet tilbehør kan hurtigt bidrage til rodet, men med de rigtige tricks bliver opbevaringen en del af det dekorative udtryk i dit soveværelse.
Kasser og kurve kan f.eks. bruges til at organisere de ting, der er i dit skab, såsom mindre stykker tøj eller sko, der ofte fylder meget.
Du kan også overveje at bruge en kommode til dine mindre genstande. Skuffer er en glimrende måde at holde styr på mindre ting på.
Brug også kurve i flet, som kan sættes under sengen eller stå på gulvet.

Accepter venligst statistiske cookies for at se videoer
Opdatér samtykke
Body

STYLINGTIP:

Vis dine yndlingsting frem på knagerækker

Knagerækker er som regel skjult i entréen eller bag en dør, men en dekorativ knagerække kan også hænges op på væggen i soveværelset. Hæng dine yndlingstørklæder eller de halskæder, du bruger til daglig, for at skabe orden, samtidig med at du sætter personligt præg på rummet.

OPBEVARING

Inviter naturen ind i soveværelset

Naturlige materialer kan gøre soveværelset mere fredfyldt. Tænk over at bruge træ, uld og bløde tekstiler, der er med til at skabe et roligt og behageligt rum.
Læg f.eks. en behagelig uldplaid på sengen, et lammeskind på stolen og masser af bløde puder. Du kan også overveje møbler eller hylder i træ. Planter og blomster ser også skønne ud i soveværelset. De giver et frisk pust, og du får samtidig noget grønt at se på.
Hvis du ikke har grønne fingre, så vælg kunstige planter i stedet. De ser pæne ud og skal ikke vandes.

x
x
Body

STYLINGTIP:

Natur skaber tekstur

Naturlige produkter giver tekstur til indretningen på en måde, som menneskeskabte materialer ikke kan, og de farver, der ses i naturen, er perfekte til soveværelset. Brug naturen til at gøre ting interessante, sjove og hyggelige.

SOVEVÆRELSET

Fremhæv din personlige stil

Balance er nøglen til at få soveværelset til at føles som det rigtige sted at være. Tomme vægge er sjældent interessante at se på.
Når der ikke er noget på væggene, kan et rum virke ufærdigt, og det kan også påvirke akustikken.
Men en overfyldt væg kan også være distraherende, så det er vigtigt at finde en god balance.
Du kan give væggen personlighed ved at lave en billedvæg. Vælg en væg i soveværelset, og hæng forskellige dekorationer op:

• Fotografier
• Tegninger
• Malerier
• Tekstiler
• Træsnit
• Knagerækker

Spejle fungerer også godt i soveværelset, hvor de hjælper med at sprede dagslyset og får rummet til at virke større. Leg gerne med formerne: Et højt, firkantet spejl på den ene væg kan nemt kombineres med et rundt spejl på den anden.
Der findes også mange typer rammer til spejle og anden vægdekoration, som kan give variation og tilføje karakter. Naturligt træ, malet træ, forgyldte eller stålrammer giver dig mulighed for at skabe et look, der er helt dit eget.
Tag højde for rammens bredde. Et lille foto eller en plakat kan fungere godt i en kraftigere ramme, men et stort spejl vil måske se bedre ud med en tynd ramme. Det afhænger af din stil, og hvordan rammerne fungerer sammen med resten af rummet.
Væggene er ikke de eneste hårde og ofte tomme overflader i soveværelset. Gulvet er noget, der ofte overses. Det rigtige tæppe forvandler gulvet til et indbydende element i rummet og sørger samtidig for, at du får en blød overflade at træde på om morgenen.

x
x
x
x
Body

STYLINGTIP:

Gør det personligt

Når du blander forskellige elementer med nogle af dine egne ting, får du et unikt look, der afspejler din personlighed.

DEKORATION

Giv sengen et nyt look

Sengen er soveværelsets midtpunkt. Det er højst sandsynligt det møbel, vi tilbringer mest tid i. Du kan selvfølgelig overveje at købe en ny seng, men der er flere muligheder for let at pifte en seng op:

• Overvej et nyt sengesæt eller sengetæppe. Det er en nem måde at ændre soveværelsets udseende på.
• Nye dekorative puder, eller blot betræk, og en plaid kan skabe den luksus, du normalt får på et hotel.
• En sengegavl kan være med til at skabe stemning i soveværelset og gøre det mere behageligt at sidde i sengen. Du kan bruge en sengegavl i enten stof eller træ – det er nemmere, end du måske tror.

Body

BONUSTIP:

Vælg den rigtige sengegavl

En sengegavl i stof gør sengen mere behagelig og bidrager samtidig til at dæmpe lyden i soveværelset, mens en sengegavl i træ giver et strejf af natur og er nem at rengøre.

SENGEGAVLE

Få styr på lyset med gardiner

Du kan selv vælge, hvor meget lys og sol du vil lukke ind. Det afhænger af, hvor meget lys du vil lukke ind, og hvilken vej dit soveværelse vender.
Hvis du vælger at kombinere persienner eller rullegardiner med gardiner, kan du både styre, hvor meget lys du lukker ind, og samtidig skabe en hyggelig stemning i soveværelset.
En lag-på-lag-effekt med gardiner:

1. Start med et rullegardin tæt på vinduet. Hvis du vil blokere helt for lyset, kan du bruge et mørklægningsgardin.
2. Derefter kan du tilsætte tunge gardiner, der helst skal nå helt ned til gulvet. De gør rummet hyggeligt, og de tunge gardiner hjælper også med at holde varmen inde.
3. Det sidste lag er et lyst, transparent gardin, der giver rummet et blødt skær.

Skab stemning med den rette belysning

Lamper er meget vigtige for atmosfæren i soveværelset. Hvis lyset er for koldt og skarpt, kan det være ubehageligt. Omvendt kan det være svært at se noget, hvis lyset er for svagt.
Derfor er det en god idé at have flere lamper, der hver især har deres eget formål. Grundlæggende har du brug for både skarpt lys, så du kan orientere dig, og lamper med et blødere lys for at skabe hygge.
Hvis du godt kan lide at læse i sengen, er en læselampe en god idé. Du kan overveje en, der er monteret på væggen, eller måske en gulvlampe, der giver koncentreret lys, hvor du har brug for det.

Body

BONUSTIP:

LED-lys i soveværelset

Brug LED-fyrfadslys i soveværelset for at skabe en hyggelig atmosfære uden risiko for brand. LED-lys giver klart, ægte lys og drypper ikke, som almindelige stearinlys gør. Derudover kan du få LED-fyrfadslys med timerfunktion, så du ikke behøver at tænke på at tænde eller slukke dem.

LYS
{"items":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"0":{"x":"2","y":"0","width":"8","height":"3"},"1":{"x":"2","y":"3","width":"8","height":"14"},"2":{"x":"2","y":"17","width":"8","height":"3"},"3":{"x":"3","y":"20","width":"6","height":"9"},"4":{"x":"2","y":"29","width":"8","height":"8"},"5":{"x":"2","y":"37","width":"8","height":"3"},"6":{"x":"2","y":"40","width":"8","height":"14"},"7":{"x":"2","y":"54","width":"8","height":"8"},"8":{"x":"2","y":"62","width":"8","height":"3"},"9":{"x":"2","y":"65","width":"8","height":"14"},"10":{"x":"2","y":"79","width":"8","height":"8"},"11":{"x":"2","y":"87","width":"8","height":"3"},"12":{"x":"2","y":"90","width":"8","height":"8"},"13":{"x":"2","y":"98","width":"8","height":"9"},"14":{"x":"2","y":"107","width":"8","height":"3"},"15":{"x":"2","y":"110","width":"8","height":"8"},"16":{"x":"2","y":"118","width":"8","height":"3"},"17":{"x":"2","y":"121","width":"8","height":"8"},"18":{"x":"2","y":"129","width":"8","height":"9"}}},"settings":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"always_show_resize_handle":false,"float":true,"cell_height":50,"auto_height":true,"height":0,"vertical_margin":10,"horizontal_margin":0,"width":12,"field_id":"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469","cellHeight":50,"verticalMargin":10,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-3291","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}